Zagreb – radionica, javni panel i izložba: IRENA ŠIMIĆ i LANA LOVRENČIĆ | Od fotografskog izvornika do (nove) fotografske slike

Članovi grupe Gorgona sredinom 1960-ih, izvorni crno-bijeli negativ, 6 x 7 cm, Fotoarhiv Branko Balić, Institut za povijest umjetnosti.
Članovi skupine “Gorgona” sredinom šezdesetih godina prošlog stoljeća (izvorni crno-bijeli negativ, 6 x 7 cm, Fotoarhiv Branko Balić, Institut za povijest umjetnosti).

U Arhivu Tošo Dabac održat će se 21. 11. 2017. od 10 do 16 sati i 22. 11. 2017. od 16 do 20 sati radionica i javni panel “Od fotografskog izvornika do (nove) fotografske slike” pod vodstvom Irene Šimić iz Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu i Lane Lovrenčić iz Ureda za fotografiju u Zagrebu. Radionica i javni panel fokusiraju se na metodološke probleme s kojima se istraživači susreću prilikom atribucije, opisivanja i digitalizacije fotografske građe (provenijencije, autentičnosti, autorstva i zaštite autorskih prava) za potrebe nove primjene (izložbe, publikacije, prezentacije) na primjerima fotografija Toše Dabca i Branka Balića. Kao rezultat radionice, u prostoru ATD-a bit će organizirana izložba sudionika od 22. 11. do 3. 12. 2017.  godine.

Više…