Zagreb: RADIONICA CIJANOTIPIJE

Radionica cijanotipije, povijesne fotografske tehnike razvijene u 19. stoljeću u svrhu reproduciranja (“fotokopiranja”) tehničkih nacrta i fotografija, održat će se 17. i 18. prosinca 2016. godine u Klubviziji SC (MM centar, Savska 25).

Polaznici radionice bit će upoznati s osnovama procesa: od miješanja kemije, senzitiviziranja papira i osvjetljavanja do razvijanja cijanotipija. Rezultat će biti unikatne cijanotipije koje će svaki polaznik imati priliku napraviti od početka do kraja. Polaznici će biti podijeljeni u dvije skupine. Prva skupina polazit će radionicu 17.12.2016. godine od 10 do 14 sati, a druga skupina 18.12.2016. godine od 10 do 14 sati.

U prijavi zainteresirani moraju ukratko moraju navesti svoje dosadašnje iskustvo u radu s fotografijom i zašto žele sudjelovati na radionici. Prijave se šalju na e-adresu: sc.klubvizija@gmail.com do 12. prosinca, a odabrani polaznici bit će obaviješteni 13. prosinca. Svu tehničku opremu i kemiju za radionicu osigurat će organizatori, a za inspirativan kreativan rad na grafikama preporučuje se donijeti botaničke uzorke, bilje, cvijeće i herbarije. Broj je polaznika ograničen (6).

Kotizacija: članovi Klubvizije SC 30 kuna, a ostali 50 kuna.

Mentor na radionici jest Hrvoje Spudić koji se, uz arhitekturu, bavi DIY-tiskom u dvojcu This Town Needs Posters te istraživanjem analognih fotografskih tehnika i metoda u sklopu Klubvizije SC. Vodi niz radionica i sudjeluje u izložbama na temu fotografskih tehnika i metoda tiska u Hrvatskoj i inozemstvu.

Facebook-eventhttps://www.facebook.com/events/1693934630936848/.

cijanotipija-fotografija