Zagreb Open Show

Prijave su završile te je ostalo samo četiri dana do prvog Zagreb Open Showa. Ako ste propustili, Open show je događaj unutar kojeg su organizirane  besplatne projekcije fotografskih i multimedijalnih radova te se otvara prostor druženju i međusobnom upoznavanju fotografa s publikom.

Prvi zagrebački Open Show održati će se 14. prosinca  na prvom katu Kina Europa u Varšavskoj 3.

Na prvom Open Showu Zagreb svoje će projekte predstaviti:

Krešimir Zadravec ‘Zagrepčani’

Tjaša Kalkan ‘L’Étranger’

Katja Kremenić ‘Safari Circus’

Petra Mrša ‘New School’

Siniša Glogoški ‘Bike’

Poseban gost: Darije Petković ‘Duhovi prošlosti’
Open Show je 2008. godine osmislio i osnovao foto novinar i multimedijski producent, TimWagner. Promatrajući kako nebrojeni visoko kvalitetni projekti trunu neviđeni na portfolio site-ovima i ujedno, uzimajući u obzir primjedbe prijatelja kojima je nedostajao prostor za živo učenje i razmjenu ideja, Tim je s nekolicinom suradnika u San Franciscu pokrenuo mjesečni forum SlideSlam. Iz SlideSlama se kasnije razvio Open Show.

U listopadu 2010., osnovan je i Open Show Los Angeles, a samo mjesec dana kasnije i OpenShow Kairo te Open Show Bangalore. Organizacija se razvila u globalnu mrežu za razvoj fotografije i filma s aktivnim zajednicama u 18 gradova u 11 država. Koproducenti diljem svijeta rade na približavanju raznih vizualno umjetničkih organizacija, edukativnih programa i kulturnih institucija kroz skupna događanja otvorena široj publici. Open Show broji preko 9000 članova te 18 aktivnih zajednica u 11 država. Uz pomoć 40 koproducenata diljem svijeta održalo se preko 500 projekcija u dvije godine. (OrganVida)