Zagreb – Klubvizija SC poziva na radionicu cijanotipije!

U organizaciji Klubvizije SC, 14. i 15. ožujka 2015. godine održat će se radionica cijanotipije pod vodstvom Hrvoja Spudića. Radionica će se odvijati u prostorima Klubvizije SC, MM centar, Savska 25.

Cijanotipija je alternativni kemijski proces iz sredine 19. stoljeća, kojim se reproduciraju fotografije i fotogrami u tonovima prusko plave boje. Osim za reprodukciju fotografije, u povijesti se koristila i kao metoda kopiranja inženjerskih nacrta i dijagrama (od čega dolazi engleski naziv “blueprint”). Zbog svoje jednostavnosti i mogućnosti varijacija, cijanotipija je često prvi proces kojim se ulazi u svijet alternativnih fotografskih procesa.
Polaznici se pozivaju da ponesu svoje 35mm negative (film, fotografija) koje žele reproducirati, a svi ostali materijali su osigurani od strane klubvizije.

Kotizacija: 100kn članovi Klubvizije SC, studenti, srednjoškolci, nezaposleni / 150kn zaposleni

Raspored radionice:

  • 14.3.2015. od 11 do 17 sati: uvodno predavanje i praktični rad /
  • 15.3.2015. od 11 do 17sati: rad s negativima polaznika.Prijave na sc.klubvizija@gmail.com.

cijanotipija

Hrvoje Spudić, student arhitekture u Zagrebu, bavi se diy analognom fotografijom od 2010. U sklopu kolektiva “Radiona” (ex “I’mm”) principe kamere obskure i optike spaja s istraživanjima u diy elektronici. Od 2012. sa Svenom Sorićem sudjeluje u kolektivu “This town needs posters” gdje fotografske tehnike i procese spaja s tehnikama primitivnog tiska. Vodi radionice: “Stereo fotografija”, “Diy primitive photography”. Izlaže na izložbama: “device_art 4.013”, “II biennale hrvatske mlade fotografije”, “Obscura 121 blicke”, “Dan d: dizajn na rubu” (sa Svenom Sorićem).