Zagreb – izložba fotografija: “ZG JAM 2012”

3. ZG JAM vas poziva na projekciju JVC NEWPORT JAZZ FESTIVALA (održanog 2004. godine) i izložbu fotografija “ZG JAM 2012”. Projekcija će se održati 24. travnja 2012. godine u 17 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića - Američki kutak, (Preradovićeva 5)i, a otvorenje izložbe fotografija “ZG JAM 2012” bit će u 20 sati u Cafe Teatru &TD, Savska 25 (Studentski centar). Prilikom otvorenja nastupit će izvrstan funky jazz trio: Joe Pandur (gitara), Joe Kaplowitz (hammond) i Milo Stavros (bubnjevi). Ulaz je besplatan.

Izložba fotografija: “ZG JAM 2012”

Prošle godine je održan prvi ZG JAM Photo Hunting Survivor u suradnji s udrugom Omnibus World Workshop kada su brojni fotografi pohodili jazz koncerte tijekom travnja i dokumentirali svirke svojim fotoaparatima.

Ove godine akcija se nastavlja, te su fotografi ponovo pokušali dokumentirati jazz u gradu! Uz razne izazove, slabo osvjetljenje i gužvu, oni koji su uspjeli izvući maksimum i napravili najbolje fotografije će izložiti svoje radove na skupnoj izložbi. Izložbu će otvoriti predsjednica udruge JAZZart Maja Savić te predstavnik udruge Omnibus World Workshop Jadranko Begić koji će reći par riječi o cijelokupnoj ideji te najvećim izazovima.

Nažalost, brojni koncerti koji su trebali biti održani u jazz baru Bacchus su otkazani tako da je program bio prilično limitiran. Žalosno je da usprkos potpori gradonačelnika grada Zagreba, grada Zagreba, Američke ambasade te Ministarstva kulture lokalne vlasti ipak ne prepoznaju važnost ovakve međunarodne inicijative te stavlja veću važnost na interese nekoliko stanara kojima smeta buka iz jazz kluba.

Upravo iz tog razloga su i fotografi bili ograničeni te nisu mogli popratiti vrhunske koncerte koji su bili nenadano otkazani. Ipak, na nekoliko koncerata koje su uspjeli popratiti su uspjeli dobiti izvrsne fotografije koje će posjetioci imati prilike vidjeti do 24. svibnja kada ćemo proglasiti najbolju fotografiju i dodjeliti vrijednu nagradu – tečaj fotografije udruge Omnibus WW u trajanju od dva mjeseca!

Naravno, izložbu ne bi bilo moguće realizirati bez potpore EPSONA koji nam je omogućio tisak i kaširanje fotografija, potpore Kulture promjene SC-a koji su velikodušno ugostili vrijednu izložbu te naravno pokroviteljstva Ministarstva kulture.

 

 JVC Newport Jazz Festival 2004

U sklopu trećeg mjeseca jazza pod nazivom ZG JAM pogledajte izvrsne glazbenike koji su nastupili na JVC Newport Jazz Festivalu 2004. godine. Uz uvodni govor jazz novinara Davora Hrvoja koji je odabrao upravo taj festival zbog istaknutih glazbenika. Neki od izvođača koji možete čuti i vidjeti 24. travnja u 17h su: Dave Brubeck Quartet, Diane Reeves, Branford Marsalis, Lincoln Center Jazz Orchestra feat. James Carter, John Coltrane Remembered (Michael Brecker, Ravi Coltrane, McCoy Tyner, Christian Mcbride, Roy Haynes), Jamie Cullum, Hancock, Shorter, Holland & Blade Quartet i mnogi drugi.

Pridružite nam se u Američkom kutku i uživajte u vrhunskom jazzu!