Zagreb – izložba fotografija: VESNA ZEDNIK | Šumovi

Udruga OS i Europski dom Zagreb pozivaju vas na otvorenje fotografske izložbe Vesne Zednik pod nazivom „Šumovi“. Izložba se otvara u Galeriji Europskog doma Zagreb, Jurišićeva 1/I, Zagreb u petak, 23. ožujka 2018. godine u 19 sati. Izložbu će otvoriti Tonko Maroević.

Zanimljivo je istaknuti da se radi mahom o mladim modelima, plesačima i glumcima. Izdvojimo samo tri imena iz svijeta klasičnog baleta: Fran Kovačić (Zagreb, 2002), iznimno nadareni mladi baletan, polaznik završne godine Srednje škole za klasični balet u Zagrebu, Anamarija Marković (Zagreb, 1999) koja trenutno pohađa Akademiju ruskog baleta Vaganova u Sankt Peterburgu i Ana Mamić (Split, 2002) koja je s petnaest godina primljena na Ballet-Akademie Hochschule für Musik und Theater u Münchenu.

Svoj dolazak na otvorenje potvrdila su poznata imena iz svijeta kulture poput Dinka Bogdanića, Helene Bulaje, Marka Grčića, Mate Marasa, Slavke Pavić, Mirne Sporiš i drugih.

Devetnaest modela na trideset i jednoj fotografiji naći će se u fotografskoj priči koja se pita možemo li drugome u potpunosti prenijeti vlastito iskustvo, ili se zbog šumova u komunikaciji uvijek samo djelomično razumijemo.