Zagreb – izložba fotografija: Vesna Đukić – SVJEDOCI VREMENA

U utorak, 10. lipnja 2014. godine u 19.30 sati u Galeriji Fotokluba Zagreb – Ilica 29/3 – bit će otvorenje izložbe fotografija autorice VESNE ĐUKIĆ: “SVJEDOCI VREMENA”.

Svjedoci vremena izložba je na kojoj nam svoj rad predstavlja Vesna Đukić. Rođena je u Zagrebu 1951. godine i rano je zavoljela fotografiju. Latentna strast prema fotografiji kulminirala je njezinim dolaskom u Fotoklub Zagreb, u kojem se 2010. upisala u školu fotografije Fotonaut. Brzo je pokazala izvanredne rezultate te je sudjelovala na skupnoj izložbi polaznika „Fotonaut 2011.“ Kroz rad u Fotoklubu Zagreb uključila se i u izlagačku sekciju u kojoj postigla zavidne rezultate. Radovi su joj primljeni na mnogim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu te predstavljeni u domaćim i stranim fotografskim časopisima. Dobitnica je niza nagrada i priznanja na međunarodnim i klupskim natjecanjima od kojih izdvajamo Grand Prix nagradu Salona fotografije Vinkovci 2012. Održala je i dvije samostalne izložbe u Zagrebu.

Fotografski rad Vesne Đukić duboka je emotivna potraga je za skrivenim nijansama i značenjima. To su nijanse svakodnevice protkane jekom prošlosti, uspomenama iz djetinjstva i godina koje su prošle. Kao u svakom životu i kao u svakom autorskom izražavanju, koje je neupitno posljedica proteklog iskustva, u djelima Vesne Đukić prisutni su i radost i tuga. Pa ipak pogrešno bi bilo tumačiti fotografije Vesne Đukić kao puku reminiscenciju prošlih iskustava. Njezina je fotografija prije svega suvremena i životna, a u potrazi za drugim licem bjeline i drugim licem tame u kojima se naziru sjene prošlosti i bljeskovi budućnosti Vesna Đukić prikazuje nam svoj unutrašnji svijet, uvijek tako bogat i slojevit, a tako jednostavan i prepoznatljiv. Stoga ne treba iznenaditi da su sve fotografije na ovoj izložbi izvedene u crno-bijeloj tehnici jer mnogobrojne nijanse sive nekako najdirektnije prenose životnost i emociju koju nam Vesna predstavlja ovom izložbom.

Izložba ostaje otvorena do 20. lipnja 2014. i može se razgledati radnim danom od 11 – 17 sati (utorkom od 11 – 15).

Vesna_Đukić (2)

 

Vesna_Đukić (1)