Zagreb – izložba fotografija: Vanja Radanović – “Poruke koje je p …(Poruke koje je potrošilo vrijeme)”

U Centru za kulturu Trešnjevka, u Galeriji Modulor,u srijedu, 16. listopada, u 19 sati, otvara se samostalna izložba fotografija pod naslovom ‘Poruke koje je p …(Poruke koje je potrošilo vrijeme)’ autora Vanje Radovanovića. Izložba ostaje otvorena do 30. listopada.

Izložba Poruke koje je p…’ Vanje Radovanovića (Poruke koje je potrošilo vrijeme) bavi se porukama svih vrsta koje se mogu naći diljem grada: na stupovima javne rasvjete, vratima zgrada, fasadama, oglasnim pločama … Tokom svog života poruke malo pomalo bivaju ‘potrošene’ vremenom, i meteorološkim i onim drugim – izblijede na suncu, ispere ih kiša, potrga vjetar, unište vandali, prekriju druge, novije, poruke … i neminovno gube sve veći dio sadržaja koji se rasplinjuje i nestaje.

Ova izložba dokumentira i prezentira taj proces trošenja informacija i njihovih nositelja, proces raspadanja i rasplinjavanja. Isto tako ukazuje i na popratne efekte tog procesa, moguće zabune, igre riječima i sve ono što te poruke čini ponovo zanimljivim. Prepustimo se na ovoj izložbi, igrama riječi i značenja.