Zagreb – izložba fotografija: Tragom Petra Hektorovića

Arheološki muzej u Zagrebu, Hrvatski fotosavez, OŠ Petra Hektorovića Stari Grad i OŠ Jelsa pozivaju vas na otvorenje izložbe fotografija „Tragom Petra Hektorovića“, u Arheološkom muzeju u Zagrebu, Trg Nikole Šubića Zrinskog 19, u utorak 9. svibnja 2017. u 18 sati.

Izložba fotografija „Tragom Petra Hektorovića“ rezultat je fotoradionice za mlade koju je Hrvatski fotosavez priredio 2016. godine u suradnji s Osnovnom školom Petra Hektorovića Stari Grad i Osnovnom školom Jelsa.
Sudionici fotoradionice bili su učenici osnovnih škola: Marijana Buratović, Đoana Marija Deletis, Noemi Dužević, Marta Grabić, Dora Makjanić, Ana Milatić, Marta Miloš, Pia Miloš, Lorena Novak, Benjamin Peronja, Zara Radonić, Korina Stančić i Josipa Tepić.
Fotoradionicu je vodila Zlata Medak, voditeljica programa Hrvatskog fotosaveza za mlade, a suradnici su bili Predrag Bosnar, tajnik Hrvatskog fotosaveza, Vinko Tarbušković, učitelj i Katija Barbić, učiteljica.
Mladi su autori u trodnevnoj fotoradionici slijedili put Petra Hektorovića opisan u „Ribanju i ribarskom prigovaranju“, na Hvaru, Braču i Šolti istraživali i bilježili slikovne senzacije, a osobitu pozornost posvetili su Dvorcu Petra Hektorovića, odnosno samom Starom Gradu na Hvaru.

Hrvatski fotosavez će u sklopu izložbe prirediti dvodnevnu fotoradionicu naslovljenu „Zagreb – portret grada Camerom obscurom“ namijenjenu učenicima osnovnih škola. Fotoradionica će se održati u subotu 13. i nedjelju 14. svibnja 2017. godine od 10 do 14 sati.