Zagreb – Izložba fotografija švedskih fotografa

U utorak,15. siječnja 2013. u 19.30 sati, u Galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29/3, otvorenje je izložbe švedskih fotografa. Skupina od 14 fotografa predstavljaju “Fotografsko društvo Uppsala” (Uppsala Fotografiska Sällskap) iz švedskog grada Uppsale. Ovi fotografi koriste različite tehnike: gumiarabiku, fotopolimerni postupak, crno-bijelo razvijanje, digitalnu obradu.

U utorak,15. siječnja 2013. u 19.30 sati, u Galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29/3, otvorenje je izložbe švedskih fotografa. Skupina od 14 fotografa predstavljaju “Fotografsko društvo Uppsala” (Uppsala Fotografiska Sällskap) iz švedskog grada Uppsale.

Ovi fotografi koriste različite tehnike: gumiarabiku, fotopolimerni postupak, crno-bijelo razvijanje, digitalnu obradu.

Motivi koji ih zaokupljaju su: ulična fotografija, umjetnička fotografija, priroda, životinjski svijet, ljudi i arhitektura. Njihovi pogledi se međusobno razlikuju, ali dijele zajedničku fascinaciju medijem fotografije.

Autori koji sudjeluju na ovoj izložbi članovi su Fotografskog društva Uppsala (Uppsala Fotografiska Sällskap) koje je osnovano 1940-ih, a udruženje ima ukupno oko 120 članova. Od nedavno unutar Društva djeluju grupe koje se bave fotografiranjem prirode, arhitekture, digitalnom obradom, alternativnim tehnikama, studijskom fotografijom ili dokumentarnom fotografijom čime se želi potaknuti inspiracija i razvoj fotografske djelatnosti članova.

Sjedište Fotografskog društva Uppsala je u centru grada Uppsale, a prostor se sastoji od 2 fotografske tamne komore i galerije koja se povremeno koristi kao studio za snimanja.
Ovo Društvo već dvije godine organizira međunarodni fotofestival u svom gradu. Zadnji festival održan je u kolovozu 2012. godine, a na njemu su sudjelovali i članovi Fotokluba Zagreb.

Autori fotografija: Jonas Egehult, Marcus Hedlund, Sven Tegelmo, Jessica Seger, Morgan Emtner, Peter Burman, Pascal Vossen, Pontus Adefjord, Anna Lundgren, Davor Cigic, Ingegerd Broström Carlsson, Torbjörn Olsson i Simon Engström.

Izložba je otovorena do 28. siječnja 2013.