Zagreb – izložba fotografija: Saša Kosanović – “Pod čempresom”

Izložba fotografija Saše Kosanovića pod nazivom “Pod čempresom” otvorena je u Galeriji “Događanja” Kulturnog centra Peščenica u petak, 19. studenog u 19 sati.

Dokumentirajući likovnu koloniju svojim fotoaparatom, Saša Kosanoviće je uspio znalački uhvatiti samo ozračje koje je vladalo, atmosferu ležernosti i hedonističkog uživanja u životu, mala životna veselja i kreativne procese stvaranja. Sašine fotografije su slavljenje života što se vidi i u sponatanosti i nenamještenosti prizora, a zbog crno-bijele tehnike i izražene poetske note odišu nostalgijom za nekim ljepšim vremenima.

Saša Kosanović rođen je u Zagrebu 1973. godine, a fotografijom se profesionalno bavi od 1996. godine. Surađivao je kao fotoreporter u nizu hrvatskih listova poput National Geographica, Geo magazina, Playboyja. Član je ULUPUH-a. Živi i radi u Zagrebu. Njegova serija fotografija “Zvjezdarnica” proglašena je najboljom reportažom 2009. godine u okviru Hrvatske novinske fotografije Zbora fotoreportera Hrvatske.

Usporedno sa fotoreporterskim radom za neke od najpoznatiijh hrvatskih časopisa, Kosanović nalazi vremena i za slobodnija fotografska eksperimentiranja koja reportažna fotografija često ne dopušta. U Galeriji Događanja Kosanović će predstaviti fotografije sa ovoljetne likovne kolonije u Podčempresju nedaleko Ploča.

Izložba će biti otvorena do 15. prosinca.