Zagreb – izložba fotografija: “Romi svijeta kroz fotografiju”

U galeriji MORH-a Zvonimir u Zagrebu, danas,6. svibnja s početkom u 17 sati otvara se izložba fotografija “Romi svijeta kroz fotografiju” povodom obilježavanja romskog blagdana Đurđevdana. Autor koncepcije i postava izložbe je Ivan Rumbak dipl. iur. dugogodišnji romski aktivist i poznati pisac romskog porijekla.

Izložba “Romi svijeta kroz fotografiju” tematizira život pripadnika romske nacionalne manjine iz cijeloga svijeta i različitih romskih plemena u njihovom stalnom i stvarnom životnom okruženju.

Na izložbi će biti prikazano 250 fotografija snažnih autorskih izričaja, a najbrojnije su fotografije gdje su ljudi središnji motiv. Fotografije prikazuju načina života Roma kroz povijest pa sve do današnjih dana, a predstavljaju izbor iz bogate foto arhive glavnog urednika izložbe koji niz godina radi na dokumentiranju i očuvanju romske kulturne baštine.

Izložba je otvorena za posjetitelje do 22.svibnja, a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije Zvonimir od 10 do 18 sati. Ulaz je slobodan.