Zagreb – izložba fotografija: “Red Bell – Crveno zvono”

Kako bismo podigli svijest javnosti i senzibilizirali medije o uzrocima nastanka i posljedicama trgovanja ljudima u sklopu kampanje "Red Bell - Crveno zvono" Hrvatski Crveni križ (HCK) u suradnji s Canonom i Zborom fotoreportera Hrvatske raspisao je natječaj za fotografiju na temu trgovanja ljudima. Otvorenje izložbe održat će se 18. listopada 2013. godine u Centru Cvjetni s početkom u 18 sati.

Kako bismo podigli svijest javnosti i senzibilizirali medije o uzrocima nastanka i posljedicama trgovanja ljudima u sklopu kampanje “Red Bell – Crveno zvono” Hrvatski Crveni križ (HCK) u suradnji s Canonom i Zborom fotoreportera Hrvatske raspisao je natječaj za fotografiju na temu trgovanja ljudima.

Na natječaj je pristigla 101 fotografija od 40 autora. Žiri sastavljen od fotografa: Mario Romulić, Dražen Stojcic, Krasnodar Persun i Damir Hoyka ocijenio je fotografije te je 25 fotografija odabrano za izlozbu.

Otvorenje izložbe održat će se 18. listopada 2013. godine u Centru Cvjetni s početkom u 18 sati.

U sklopu izložbe fotografija bit će postavljena i interaktivna multimedijalna instalacija Damira Žižića. Glumci Mia Biondić, Nikola Mijatović i Marko Jelić u D3 studiju Davora Devčića snimili su audio zapis prema scenariju Lane Brčić na temu trgovanja ljudima koji će postati dio te interaktivne prostorne instalacije. Posjetitelji će biti stavljeni u poziciju svjedoka situacije u kojoj osoba spoznaje da je žrtva trgovanja ljudima. Digitalni fotoaparat će zabilježiti njihove reakcije.

Više o kampanji možete pronaći na: http://www.hck.hr/hr/kategorija/kategorije-azil-i-migracije-trgovanje-ljudima-kampanja-crveno-zvono-221 kao i na facebook stranici https://www.facebook.com/CrvenoZvono.