Zagreb – izložba fotografija: “Nova imena”

U utorak, 10. lipnja u 19 sati u Galeriji ULUPUH u Tkalčićevoj 14 u Zagrebu otvara se izložba fotografija studenata Akademije dramske umjetnosti pod nazivom “Nova imena”.

“Izložbom Nova imena već se po jedanaesti put predstavljaju radovi studenata snimanja i fotografije Akademije dramske umjetnosti u Galeriji ULUPUH.
Zanimljivo je pratiti dinamiku pojedinih generacija. Proces učenja, svladavanja tehnike i razumijevanja osobnih interesa. Studenti preddiplomskog studija uglavnom izlažu vježbe, dok stariji studenti već razvijaju složenije koncepte. No posebno veseli kada netko prijeđe granicu, kada u okviru zadane teme iznađe neočekivana rješenja. Najviše ohrabruje kada se to dogodi već na prvoj godini.

Izbor fotografija za ovu izložbu načinjen je u okviru Katedre za fotografiju. Kao i svake godine, predstavlja rezime proteklog razdoblja. Dovođenjem u galerijski kontekst, odabrane fotografije studentima, ali i njihovim profesorima omogućavaju preispitivanje i kritičko sagledavanje napravljenog, dok publici pružaju priliku za upoznavanje najmlađe generacije domaćih fotografa.”

(Iva Prosoli, iz predgovora katalogu izložbe)