Zagreb – izložba fotografija: Međunarodni klub žena Zagreb – Naš pogled na Zagreb

Međunarodni klub žena Zagreb (MKŽZ) predstavlja izložbu fotografija “Naš pogled na Zagreb”. Izložba je otvorena za javnost od ponedjeljka do petka od 9:00 – 16:00 tijekom cijele veljače, u prostorijama Talijanskog instituta za kulturu, Preobraženska 4, (Cvjetni). Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli. Inspiracija za ovaj projekt proizlazi iz želje da se atmosfera Zagreba zabilježi kamerom kroz oči međunarodnih žena na način kako one vide ovaj prekrasan grad. Sve fotografije su amaterske i napravljene neprofesionalnim kamerama.

Sastavni dio ove izložbe je i odabir triju najboljih fotografija. Imajući u vidu da su to amaterske fotografije, glavni kriterij za odabir najbolje fotografije bila je zabilješka ključnog momenta i atmosfere Zagreba, dokumentirajući tako duh Zagreba. Panel selektora za najbolje fotografije čine:
Zrinka Cvitešić, glumica na londonskom West Endu, Damir Hoyka, fotograf i Rene Bakalović, gastronom.

Želja Kluba je podijeliti viziju i fotografije sa sestrinskim međunarodnim klubovima diljem svijeta, a u čijoj je networking mreži i Međunarodni klub žena Zagreb, te tako kroz kulturnu razmjenu prezentirati Zagreb na najljepši način i što to on znači nama, članicama Međunarodnog kluba žena Zagreb.

Ovaj projekt uživa podršku Ureda predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i grada Zagreba.

Međunarodni klub žena Zagreb je nevladina, neprofitna organizacija koja okuplja žene svih nacionalnosti koje žive u Hrvatskoj. MKŽZ postoji od 1993. a cilj Kluba je društvena podrška međunarodnim ženama koje žive u Zagrebu i Hrvatskoj. Mi smo dinamičan i multikulturalni englesko-govorni društveni klub koji okuplja strance i kozmopolite u srcu za druženje, razmjenu iskustava i pružanje podrške. MKŽZ također provodi čitav niz dobrotvornih aktivnosti kao što su naš popularni Božićni sajam, dobrotvorni ručkovi i slična događanja. Tijekom prošlih 21 godinu Klub je prikupio i re-donirao hrvatskim institucijama i organizacijama preko četiri milijuna kuna.

Za sve dodatne informacije molimo Vas obratite se na email adresu iwc@zg.t-com.hr ili posjetite našu web stranicu www.iwcz.hr ili facebook profil www.facebook.com/iwczagreb.