Zagreb – izložba fotografija: Mara Bratoš i Nikša Kušelj: “Ulica s imenom grada (Varšavska)”

Pozivamo Vas na otvorenje izložbenog projekta Mare Bratoš i Nikše Kušelja “Ulica s imenom grada (Varšavska)” koje će se održati 28. ožujka u 20 sati u kinu Europa, Varšavska 3.

Slijedom značajnih i znakovitih promjena koje su u tom periodu zadesile Varšavsku ulicu, fotografije Mare Bratoš teže prije svega dokumentirati zatečeno stanje gradskog pejzaža koji je u posljednje tri godine bio predmetom velikog interesa javnosti.

Upravo su snažne intervencije u gradski prostor bile i glavnim okidačem za nastanak projekta, a nastali fotografski dnevnik svjedoči kako o očitom prekrajanju gradskog tkiva, tako i o nizu popratnih, naizgled sitnih promjena koje je ulica u međuvremenu doživjela.

Pod sloganom ‘Misli što gledaš’, preuzetim od kina Europe, posjetitelju je svjesno ostavljen prostor za vlastitu interpretaciju viđenog. Projekt, započet u vrijeme začetka radova, i dalje traje te izložba predstavlja presjek dosad dokumentiranih preobrazbi. Iako su danas promjene ulice manje vidljive neangažiranom oku, one nisu zbog toga manje bitne.

Izložba ostaje otvorena do 11. travnja.