Zagreb – izložba fotografija: Luka Tambača – pop-up izložba penjačkih fotografija

 

4. srpnja u 21h na zagrebačkom Jarunu održat će se pop-up izložba penjačkih fotografija Luke Tambače. U proteklih nekoliko godina Luka se svojim fotografijama nametnuo kao kroničar domaće penjačke scene.

Alpinist, sportski penjač i općenito ljubitelj aktivnosti na otvorenom svoja prijateljstva i putovanja na penjačke izlete i takmičenja pretočio je u jedinstvenu seriju fotografija koje dokumentiraju praktički sve istaknutije lokalne aktere i događaje. Lukine penjačke vještine omogućile su mu nevjerojatne kadrove i promatrača smještaju u samo središte akcije. Osim izraženog smisla za kadar, njegovim fotografijama doprinosi poznavanje sporta pa kroz radove svatko može jasno pojmiti što tjera ljude da svoje slobodno vrijeme provode viseći na stijenama ili probijajući se snijegom do planinskih vrhova.

Ukoliko ste dio te scene ova izložba evocirat ćete sve ono lijepo što ste doživjeli penjući se, a ako niste ovo bi mogao biti prvi impuls da to postanete ili barem osjetite djelić Lukinog entuzijazma.

Za više informacija o autoru posjetite njegovu web stranicu: www.lukatambaca.com.

Izložbu organizira Penjati se mora, inicijativa za edukaciju u alpinizmu i organizaciju kulturoloških događanja planinske i penjačke tematike, www.facebook.com/penjatisemora. Realizaciju programa omogućili su: Astroida, Columbia store Arena centar, Grad Zagreb, RŠC Jarun. U slučaju kiše, program se neće održati.