Zagreb – izložba fotografija: fotoklub “Kameraseura Helsinki”

U utorak 20. studenog 2012. s početkom u 19,30 sati, otvorenje je izložbe fotografija aktova članova fotokluba "Kameraseura Helsinki" koji djeluju u glavnom gradu Finske. Izložba će biti otvorena u Galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29/III., Zagreb.

U utorak 20. studenog 2012. s početkom u 19,30 sati, otvorenje je izložbe fotografija aktova članova fotokluba “Kameraseura Helsinki” koji djeluju u glavnom gradu Finske. Izložba će biti otvorena u Galeriji Fotokluba Zagreb, Ilica 29/III., Zagreb.

 

Dvanaest članova finskog fotokluba “Kameraseura Helsinki”, koji djeluje u glavnom gradu te skandinavske zemlje, okupili su se 6. studenog 2012. na malom otoku “Harakka” koji je smješten ispred Helsinkija. Tamo su organizirali snimanje akta na povijesnoj lokaciji, a modeli su bili: Heikki Mäntymaa i Saara Holmberg. Heikki je, također, fotograf tako da je i pet njegovih autoportreta uključeno u ovu izložbu. Sve fotografije, osim navedenih autoportreta, snimljene su tijekom jednog dana.

 

Izložba se sastoji od 2 dijela:

1. “Jedan dan jednog para:” 12 fotografa zamislilo je dnevne aktivnosti muškarca i žene koji međusobno skrivaju tajne jedno od drugog. Tih trideset fotografija snimljeno je tijekom jednog dana.

U okviru tog dijela izložbe izlažu sljedeći autori:
Pia Saarikettu
Outi Haikarainen
Jukka Pääkkönen
Eija Pohjansaari
Arja Krank
Pyry Peltola
Tommi Salmi
Pentti Arpalahti
Juha Lento
Gunta Krumina
Noora Sandgren
Taina Helminen
Heikki Mäntymaa

2. “Aktovi – autoportreti”: Heikki Mäntymaa snimio je autoportrete u formi akta. Na izložbi je prikazano pet njegovih fotografija.

Izložba se može razgledati do 3. prosinca 2012.