Zagreb – izložba fotografija: Dario Matić – “Teorija kaosa”

Izložba će biti otvorena u četvrtak 30. siječnja 2014. godine u ponoć, između nastupa bendova Elephant Stalker i Mokre Gljive, a bit će postavljena mjesec dana. Sve fotografije na izložbi „Teorija kaosa“ rađene su metodom višestruke ekspozicije bez ikakve naknadne manipulacije. Ovo je fotografija u pravom smislu riječi.

DARIO MATIĆ je novo ime hrvatske mlade fotografije. Priča se da, od kada je rođen 1990. godine u Vukovaru, nije ispustio fotoaparat iz ruke. U međuremenu je postao prvostupnik snimanja i fotografije na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti te član kolektiva Kadar36 i Dirty Grain. Do sada je izlagao radove u Zagrebu i Vukovaru.

Njegov izričaj je, jednostavno rečeno, specifičan. Dario fotografira prizore iz svakodnevnog života na nesvakidašnji način, posebnu pozornost pridaje detaljima, a ljude prikazuje u iskrivljenom, vlastitom viđenju svijeta. Najveći dio njegova opusa analogna je, crno – bijela fotografija izrađena u improviziranoj tamnoj komori. Višestruke ekspozicije i camera obscura ga posebno zanimaju pa je tako prošlih mjeseci od raznoraznih kutija izrađivao camere obscure, od kojih su neke završile kod drugih ljudi kako bi i oni spoznali čari fotografiranja ovom tehnikom.

Flickr: http://www.flickr.com/people/dariomm/
Dirty Grain:
http://dirtygrain.com/