Zagreb – izložba fotografija članova Camera Cluba iz Helsinkija

Fotoklub Zagreb domaćin je izložbe članova Camera Cluba iz Helsinkija, Finska. Izložba na temu noćne fotografije i fotografije snimljene s malo svjetla otvara se u Galeriji Fotokluba Zagreb 3. studenoga 2015. godine u 19.30 sati.

VALITTUFear-of-the-dark

Camera Club /Kameraseura/ broji više od 1300 članova i najveći je u Finskoj. Uz mjesečne aktivnosti, organizira i razne aktivnosti za svoje članove i u podružnicama izvan Helsinkija. Klub je bogate tradicije i žive izlagačke djelatnosti. Izdaje i časopis o fotografiji Camera Magazin. Članovi kluba otvoreni su za suradnju s inozemnim klubovima pa već nekoliko godina surađuju i s Fotoklubom Zagreb. Suradnja se sastoji od izložbi kojima se kolege iz Finske predstavljaju u Zagrebu, a članovi Fotokluba Zagreb uzvraćaju im izborom radova na istu temu i izlaganjem u Helsinkiju. Tako će ove godine četrdesetak najboljih fotografa iz Fotokluba Zagreb izložiti svoje radove u Finskoj. Izložba Zagrepčana u Finskoj otvara se 3. prosinca ove godine.

Važno je napomenuti da je Fotoklub Zagreb, osnovan 1892. godine, klub bogate tradicije i drugi po starosti u Europi te da njeguje suradnju i izmjenjuje iskustva s klubovima iz još nekoliko europskih gradova. To su Trst, Graz, London, Železno, a odnedavno i Firenca. Susreti s kolegama iz drugih država uvijek su prilika za učenje, ali i za promociju hrvatske fotografije izvan granica naše zemlje.

Predstavljanje Fotokluba Zagreb u spomenutim europskim gradovima uvijek je bilo zamijećeno, a radovi naših fotografa hvaljeni su zbog kreativnosti i tehničke dotjeranosti.
Izložba Camera Cluba Helsinki može se pogledati do 16. studenog ove godine, svakog radnog dana od 10 do 15.30 sati. Iznimka je utorak kad se izložba može posjetiti od 10 do 13 sati i od 18.30 do 21 sat.

Izlažu: Ensio Aura, Tino Castelli, Minna Frii, Pirkko Heiniö, Kai Ingman, Hannu Iso-oja, Jussi Jyvälahti, Elvi Kalamies, Jouni Kauremaa, Marjut Korhonen, Paula Lehtimäki, Hannu Lehto, Tiina Lähteenmäki, Vesa Papunen, Tiina Pohjanpelto, Sari Teräväinen, Pekka Saarela, Antti Tuomela and Juhani Visavuori.

 

VALITTU4.Light-of-Peace