Zagreb – izložba fotografija: Christopher Saalbach-Walsh – “O obitelji i drugim prezentacijama”

U zagrebačkoj Galeriji Inkubator, u petak, 8. studenoga, s početkom u 20 sati, otvara se izložba fotografija Christophera Saalbach-Walsha pod nazivom ‘O obitelji i drugim prezentacijama’. Izložba ostaje otvorena do 27. studenoga. Cristopher Saalbach-Walsh diplomirao je na The Cooper Union School of Art, NYC, smjer fotografija i video, 2012. godine. Od 2008. izlaže samostalno i grupno, a izložbom u Galeriji Inkubator po prvi put svoje radove predstavlja u Europi. Umjetnik živi i radi u New Yorku.

“Čast otvaranja posljednje izložbe u okviru prvoga godišnjeg ciklusa izložbi u Galeriji Inkubator pripala je mladome njujorškom umjetniku Christopheru Saalbachu-Walshu, koji se zagrebačkoj publici predstavlja ciklusom fotografija nastalih ove i prošle, 2012. godine.

Ciklus sačinjavaju tematski različiti odlomci, ali zajedno oni tvore unisonu priču o obiteljskome identitetu i osobnim identitetima, o odnosima prošlosti i sadašnjost i, o memoriji i reminiscencijama fizičke i mentalne prirode. Kao najrječitiji element autorove perspektive o ‘obitelji kao mikrokozmosu svijeta i sfere iskustva za sebe’ progovaraju likovi roditelja te njihova međusobna interakcija, ali i dinamika njihovih odnosa s predmetima iz vlastite svakodnevice i prošlosti.”
iz teksta Martine Bratić