Zagreb – izložba fotografija: “Anamarija Frlan – MODEL I NJEZINI FOTOGRAFI”

U utorak, 15. travnja 2014. godine u 19.30 sati u Galeriji Fotokluba Zagreb – Ilica 29/3 – otvorenje je izložbe fotografija ANAMARIJA FRLAN – MODEL I NJEZINI FOTOGRAFI.

Ova izložba posvećena je Anamariji Frlan – poznatom modelu umjetničke fotografije koja je sudjelovala u raznim fotografskim projektima kod nas i u svijetu, pri čemu ju je američko izdanje Playboya uvrstilo među najljepše djevojke Mediterana. S obzirom da je i sama fotograf, prve fotografije na kojima se počela pojavljivati bile su autoportreti, ponajviše u formi akta. Drugim je fotografima počela pozirati 2005. godine i od tada se kontinuirano bavi fotografijom s obje strane aparata: kao fotograf i kao model. Godine 2008. pojavila se u magazinu „FHM“, a 2010. godine u magazinu „Playboy“. Prošle je godine bila predstavnica Hrvatske na svjetskom natjecanju „Playmate Of The Year Philippine Gala 2013“. Na tom je natjecanju osvojila titulu „People`s Choice“.

U njezinoj karijeri modela posebno se ističe suradnja s fotografima koji su vezani za Fotoklub Zagreb i Školu fotografije Fotonaut. Mnogim je generacijama bila muza i inspiracija na snimanjima portreta, mode i akta. Godine 2013. bila je model za samostalnu izložbu Reality.runSimulation (),fotografa Slavka Radmana, u galeriji Fotokluba Zagreb. Ova nam godina donosi izložbu u potpunosti posvećenu Anamariji na kojoj će izlagati 14 fotografa Škole fotografije Fotonaut. Bit će izloženo 46 fotografija velikog formata u rasponu od 40 x 60 cm pa sve do 90 x 130 cm. Fotografije su nastale na različitim snimanjima u periodu od 2008. do 2014. godine.

Izlažu sljedeći fotografi:

Damir Tiljak
Daniel Lovrić
Dejan Barić
Denis Humić
Dražen Tirić
Hrvoje Mahović
Janko Ivaniš
Krešimir Mehičić
Miljenko Marotti
Mišo Obranović
Mladen Vlahović
Rikardo Perhoč
Slavko Radman
Zvjezdana Flanjak Perhoč

Izložba ostaje otvorena do 25. travnja 2014. i može se razgledati radnim danom od 11 – 17 sati (utorkom od 11 – 15 sati).