Zagreb – festival: 3. STUDENTCUTS

cover

StudentCuts, festival koji podupire i promovira razne oblike studentskih kreativnih radova, održava se 13. i 14. svibnja u Studentskom centru.

StudentCuts nastao je iz ideje Ivana Rajkovića, predavača na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, voditelja organizacije festivala koji je, u okviru programa razmjene nastavnika Erasmus, gostovao na Sveučilištu u Mariboru, gdje je u suradnji s njihovim nastavnim kadrom sudjelovao u pokretanju slovenske inačice festivala.

Prvi put održan u svibnju 2014., festival je svojim bogatim filmskim programom, koncertima i tribinama privukao veliku potporu medija i sponzora te je zadobio velik interes studentske javnosti.

Godine 2016. festival seli iz Studentskog doma „Stjepan Radić“ u Studentski centar u Savskoj gdje će svoj bogati program održavati na dvije lokacije – u predvorju kina SC te u MM centru.

Iako sa samo dvije natjecateljske kategorije – fotografijom i filmom, treće po redu izdanje festivala donosi mnogo inovativnih sadržaja koji kreativnosti pristupaju kroz tehnološki aspekt.

U središtu festivala svakako je predstava pod naslovom „Reproduction of visual and infrared spectrum“ autora Ivana Rajkovića, kojom će festival biti otvoren, a koja uz korištenje infrared-tehnologije na inovativan način komunicira s gledateljem i otvara nove mogućnosti multimedije.

Dvodnevna događanja upotpunit će i brojni popratni sadržaji. Kao i prethodnih godina, program uključuje koncerte te tribinu, a ove će godine posjetitelji moći iskusiti virtualnu realnost u VR-kutku te odmjeriti snage na gaming turnirima, kao i u stolnom nogometu. Također, organizirane su i radionice fotografije i izrade vinesa.

I ove godine festival je u potpunosti u organizaciji studenata pod budnim okom mentora Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, kao glavnog pokrovitelja, te mnogih drugih sponzora.