Zagreb – Art Hangout: VRTLARENJE

30. 11. 2018., petak - VRTLARENJE: Art Hangout: Jasmin Krpan, Miron Milić, Zorana Unković, Glitchboy2000 @Grif Bar Zagreb | Start 20:00 h | Upad FREE

Vrtarenje se vraća u Savsku 160!

U petak 30. studenog pričat ćemo o vječnoj i neiscrpnoj te ponekad provokativnoj temi – erotici u umjetnosti. U Grif nam stižu gosti: Jasmin Krpan, Miron Milić i Zorana Unković. Razgovor vodi Tena Razumović Žmara.
Zorana Unković je umjetnica koja u svojim radovima preispituje teme humanizma, seksualnosti, simbolike tijela te problematiza odnose spolova, tj. roda. Također je autorica teorijskog rada „Između objekta, subjekta i dekonstrukcije: vizualni prikaz ženske seksualnosti i njezin subverzivni potencijal“.

Jasmin Krpan kultni je fotograf Poleta i Starta, snimio je omot za prvi album Azre, a njegove je radove, među ostalima, objavljivao i New York Times. U svojim radovima često se bavi i erotikom, a na ovom izdanju Vrtlarenja imat ćete priliku upoznati njegove novije radove.

Miron Milić poznati je hrvatski street art umjetnik i ilustrator. Erotika je tema koja ga oduvijek jako zanima i posvetio joj je cijeli niz svojih radova.
Autor vizuala je umjetnik Glitchboy2000 koji u svojim radovima spaja klasičnu i modernu umjetnost na jedan poseban, iznenađujuć način. Različitim tehnikama, odnosno računalno ili uljem na platnu, preinačuje poznata djela velikih umjetnika u tzv. digitalni glitch.

Vrtlarenje vol.V odabrala i prilagodila Mia Orsag.

VRTLARENJE – Art Hangout je projekt koji okuplja ljubitelje kulture, umjetnike i stručnjake koji djeluju unutar različitih umjetničkih disciplina. Ideja projekta je prezentirati suvremene umjetničke prakse i aktualnosti u području kulture kroz seriju događanja komponiranih od performansa, projekcija, edukativnih radionica za djecu i odrasle, pop up izložbi, glazbenih, plesnih i scenskih produkcija, panela, tribina, razgovora i druženja s umjetnicima, a s ciljem razvoja interaktivne platforme za komunikaciju i druženje. Druženje je svakako okosnica ovog programa, s obzirom na to da projekt ne pretpostavlja klasičnu prezentaciju aktualnih zbivanja na domaćoj kulturnoj sceni, već onu malo osobniju kojom se umjetnika/kreativca predstavlja prije njegovog djela.