Zagreb – Anastazija Vržina i Željko Jelenski: Straight to R’n’R

Fotografije najvećih svjetskih zvijezda, koje su snimili fotografkinja Anastazija Vržina i fotograf Željko Jelenski, biti će izložene na zajedničkoj izložbi pod nazivom "Straight to R'n'R" ili "Objektivom u rock'n'roll" Otvorenje izložbe će biti 22. prosinca 2011. godine od 19.30 sati u blagdanskom ozračju caffe-a "Rock'n'roller" u Preradovićevoj 26 u Zagrebu.

Fotografije najvećih svjetskih zvijezda, koje su snimili fotografkinja Anastazija Vržina i fotograf Željko Jelenski, biti će izložene na zajedničkoj izložbi pod nazivom “Straight to R’n’R” ili “Objektivom u rock’n’roll” Otvorenje izložbe će biti 22. prosinca 2011. godine od 19.30 sati u blagdanskom ozračju caffe-a “Rock’n’roller” u Preradovićevoj 26 u Zagrebu.

U kulturnom obilju raznih izložbi koje se događaju u našoj metropoli i šire, rijetko ćete naići na izložbe tako usko specijaliziranog karaktera kao što su to izložbe s glazbenom tematikom, točnije izložbe koncertne fotografije. Profesionalna koncertna fotografija, iako poprilično zapostavljena u fotografskoj djelatnosti i strukovnim krugovima, uglavnom radi činjenice što se malo fotografa njome aktivno i bavi – jedna je od objektivno najtežih disciplina u fotografiji, primarno zato što je, poput reportažne fotografije, podložna izuzetno brzom odvijanju događanja, restriktivnih, ponekad gerilskih uvjeta i vrlo ograničenog i kratkog trajanja po jednom snimanju. U vrhunskoj umjetničkoj koncertnoj fotografiji do izražaja najviše dolaze umiješnost, okretnost, domišljatost, urođeni ritam i umjetnički talenat osobe koja se nalazi iza objektiva fotoaparata.

Nakon nekoliko zapaženih zasebnih izložbi na istu tematiku, dvoje od najistaknutijih predstavnika vrhunske umjetničke koncertne fotografije udružili su snage i odlučili vrlo maleni dio svojih radova prikazati javnosti: Anastazija Vržina i Željko Jelenski, priznati fotografi, predstavit će nam svoju prvu zajedničku izložbu pod nazivom “Straight to R’n’R” ili kako kažu u slobodnom prijevodu: “Objektivom u Rock’n’Roll” s vrlo zanimljivim umjetničkim konceptom: prikazat će nam svaki svoje viđenje istog izvođača u akciji na istom koncertu, no u ovoj, prvoj takvoj izložbi svatko će izbaciti svoje adute po kojima su do sada i najjviše prepoznati: Anastazija Vržina će svoje viđenje dati u atraktivnim izražajnim kolorima, a Željko Jelenski u elegantnoj crno-bijeloj tehnici.
Na izložbi će biti prikazano preko 15 setova svjetskih (i nešto domaćih)poznatih izvođača prema spomenutom konceptu, uz nekolicinu “rasparenih” setova: nekoliko fotografija s različitih koncerata različitih izvođača koje će autori “upariti” prema vlastitom glazbeno-fotografskom ritmu, i time malo “začiniti” izložbu.

Izložba “Straight to R’n’R” je primjereno prodajna: po blagdanskim promotivnim cijenama (do 31.12.!) moći će se kupiti izloženi setovi, po setu s okvirom cijena je 900 kn, a koji mogu zaljubljenicima u glazbu i fotografiju biti izvrstan blagdanski dar pod bor.
Na izložbi posjetioce očekuje naravno i dobra glazba i igra s vrijednim nagradama. Pa zar nismo u najveselijem razdoblju godine?
Ulaz je naravno slobodan, a šank željan društva.