Zadnji dan za prijavu na 5. Foto dane mladih u Karlovcu!

Prijave na jubilarno peto izdanje Foto dana mladih, koji se ove godine održavaju u Karlovcu od 7. do 10. svibnja, otvorene su do danas, 10. ožujka, u ponoć, a prijaviti se možete na www.fotodanimladih.com.hr

Stručni žiri će izabrati 50 mladih fotografa iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore, koji će se natjecati za titulu najboljeg, i to u kategorijama turističke fotografije, reklamne fotografije i umjetničke fotografije. Pogledajte sve o uvjetima prijave ovdje.

Foto dane mladih organizira Udruga za medijsko stvaralaštvo i kulturne aktivnosti „Izvan fokusa“, a otkrivamo i dio programa koji pripremamo za sve ljubitelje fotografije. S prestižne fotografske škole, International Center of Photography u New Yorku, stiže Barbara Šarić, fotografkinja koja će mladim fotografima održati predavanja o Dokumentarnoj fotografiji. Svaki dan očekuje nas jedna izložba fotografija, a kroz izložbu “Nova imena”, predstavljamo i autorske uratke studenata Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Stiže nam i skupina Artifan, koja će na obalama rijeke Korane izvesti vatreni show, a od prvih glazbenih imena otkrivamo Kinoklub. Više o samom programu pogledajte na službenoj stranici Foto dana mladih.

Pobjednik 5. Foto dana mladih osvaja novi Canon aparat, a najbolje fotografije otkupit će Turistička zajednica grada Karlovca. Kroz drugi natječaj, odabrat ćemo i 25 modela koji će sudjelovati u programu s fotografima.

Foto dani mladih projekt je koji kroz umjetnost fotografije promovira turističke potencijale i ljepote Hrvatske te mlade fotografe informira, educira i priprema za njihov budući postao. Projekt, uz turizam i reklamnu fotografiju, promiče fotografiju kao umjetnost te mladim zaljubljenicima u fotografiju pruža priliku da se dodatno upoznaju s njom, pokažu što znaju, međusobno razmjenjuju iskustva i nauče nešto novo.