Zadar – Počeli Foto dani mladih Canon 2013

75 mladih fotografa i modela u četvrtak napokon stiže u Zadar. Počinju novi Foto dani mladih Canon. Riječ je o natjecanju fotografa do 20 godina koje će trajati od 2. do 5. svibnja 2013. godine u Zadru. Natjecatelji stižu iz svih krajeva Hrvatske, od Nuštara, Makarske, Ivanić-Grada do Zagreba, Đakova i Splita. U četiri dana pred fotografe će biti postavljeni razni izazovi, zadaci, radionice i seminari.
– Jako sam uzbuđen i sretan što mogu i ove godine sudjelovati na Foto danima mladih. Nakon prošlogodišnjeg natjecanja na Velom Lošinju puno mi se prilika otvorilo u životu i jedva čekam upoznati nove ljude i ove godine. – rekao je Jan Humski, 19-godišnji zagrebački fotograf koji je svoju autobusnu kartu već kupio.
Prošlogodišnji Foto dani mladih imali su samo 20 sudionika. Kažemo samo jer ove godine dolazi 50 fotografa i 25 modela. Zadaci će biti snimiti najbolju fotografiju po kategorijama: kulturna baština, prirodna baština i reklamna fotografija.

Najbolje fotografije ocjenjivat će stručni žiri kojega predsjeda Filip Brale, zadarski fotograf čija fotografija je osvojila nagradu kao najbolja hrvatska novinska fotografija u kategoriji portreti.
– Jako smo ponosni na veliki interes mladih fotografa i tako velik broj prijava. Samo najbolje smo izabrali, a osim ovog glavnog dijela natjecanja čekaju ih i radionice turističke fotografije, predavanje vršnjaka fotografa, isprobavanje novih modela Canon aparata i slično. Glavna nagrada je novi fotoaparat tako da vjerujem da će se svi potruditi izvući najbolje od Zadra. – rekao je Filip Trezner, organizator natjecanja.

Foto dani mladih su jedina prilika za mlade fotografe da pokažu što sve znaju na jednom mjestu. Cilj je povezivanje mladih, učenje jedni od drugih i naravno zabava. Projekt su podržali Grad Zadar, Turistička zajednica Garada Zadra, Hrvatski ferijalni i hostelski savez i mnogi sponzori. To dovoljno govori koliko ovi mladi ljudi misle ozbiljno. Natjecanje traje sve do nedjelje pa ako vidite puno fotoaparata po zadarskim ulicama nemojte se iznenaditi.

01
03
02