Zadar – izložba fotografija: Ernst Pini – Od jezera do mora

Ernst_Pini_Blizu_Paga
Blizu Paga

 

U galeriji Foto-kino-video kluba „Zadar“ otvorena je izložba crno-bijelih fotografija „Od jezera do mora“, člana ovog kluba Ernsta Pinia. Izložba ostaje otvorena do 15. studenoga 2015. godine.

Autor nam se predstavlja s 25 fotografija od kojih su nekoliko snomljenih na jezeru Bodensee u Njemačkoj, a većina su morski motivi snimljeni u Zadru i bližoj okolici, kazao je na otvorenju izložbe Petar Sikirić, predsjednik FKVK „Zadar“. Selektor izložbe je Ante Jaša, majstor fotografije i član ULUPUH-a.

O autoru:

Ernst Pini rođen je 1948. godine u Njemačkoj. Živi u Ravensburgu u blizini Bodensee jezera na granici s Švicarskom i Austrijom. U proljeće i ljeti živi u Ljubču rodnom mjestu njegove supruge Svetke. Član je foto grupe Bilderwerkstatt u Ravensburgu i FKVK „Zadar“. Fotografijom se bavi od 1970. godine. Sudjelovao je na 55 grupnih međunarodnih izložbi. Za svoj fotografski rad više puta je nagrađivan, a istiće se brončana nagradaza sliku „Blizu Paga“ na „Zagreb salon 2014.“. Fotografije su mu objavljene u katalozima i časopisima. Pretežno radi crno-bijele fotografije.
Fotograf E. Pini zahvalio je na ustupljenom prostoru za izložbi i kazao da će ova izložba „Od jezera do mora“ biti postavljena u Ravensburgu slijedeće godine.