Zadar – izložba fotografija: Čedo Kaica – KRAJOLICI UZ MORE

cedo_kaica_na_morskim_orguljama
Na morskim orguljama

 

U multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice u Zadru 29. rujna 2016. godine održana je projekcija fotografija „Krajolici uz more“ autora Čede Kaica. Fotografije se mogu pogledati tijekom cijelog mjeseca listopada na velikom ekranu u ulaznom holu Gradske knjižnice Zadar.

Prikazane fotografije dočaravaju nam najčešće motive iz arhive ovog fotografa. Uvodi nas u krajolik mora prikazujući detalj obale u prvom planu, a more i nebo su u dubini fotografije. Često je u prvom planu detalj grada, pristanište, brod ili zgrade iz kojih kao razgledamo krajolik u daljini. Ugođaj na fotografijama nije samo utiha, već su tu i najzanimljiviji trenuci pred neveru ili razvedravanje te slikoviti zaton dana. Kaica snima raznolike oblike otoka tvoreći skladnost slika krajolika. Selektor izložbe Ante Jaša izabrao je trideset fotografija za prvu samostalnu izložbu autora Kaice, koje zorno prikazuju njegov dosadašnji rad.

U dsadašnjem fotografakom djelovanju Čedo Kaica sudjelovao je na skupnim fotogafskim izložbama i za svoje radove je nagrađivan. Aktivan je član foto kluba „Kornat“. Fotografije najčešće objavljuje na elektroničkim medijima, zatim u časopisima i knjigama. Sudjelovao je u skupini zadarskih fotografa koji su priredili izložbu fotografija u dobrotvorne svrhe.