Vukovar – izložba fotografija: Tragom Petra Hektorovića

Muzej vučedolske kulture u Vukovaru, Hrvatski fotosavez, OŠ Petra Hektorovića Stari Grad i OŠ Jelsa pozivaju vas na otvorenje izložbe fotografija „Tragom Petra Hektorovića“, u Muzeju vučedolske kulture u Vukovaru, u petak 1. rujna 2017. u 18 sati.

Izložba fotografija „Tragom Petra Hektorovića“ rezultat je fotoradionice za mlade koju je Hrvatski fotosavez priredio 2016. godine u suradnji s Osnovnom školom Petra Hektorovića Stari Grad i Osnovnom školom Jelsa.

Sudionici fotoradionice bili su učenici osnovnih škola: Marijana Buratović, Đoana Marija Deletis, Noemi Dužević, Marta Grabić, Dora Makjanić, Ana Milatić, Marta Miloš, Pia Miloš, Lorena Novak, Benjamin Peronja, Zara Radonić, Korina Stančić i Josipa Tepić.

Fotoradionicu je vodila Zlata Medak, voditeljica programa Hrvatskog fotosaveza za mlade, a suradnici su bili Predrag Bosnar, tajnik Hrvatskog fotosaveza, Vinko Tarbušković, učitelj i Katija Barbić, učiteljica.

Mladi su autori u trodnevnoj fotoradionici slijedili put Petra Hektorovića opisan u „Ribanju i ribarskom prigovaranju“, na Hvaru, Braču i Šolti istraživali i bilježili slikovne senzacije, a osobitu pozornost posvetili su Dvorcu Petra Hektorovića, odnosno samom Starom Gradu na Hvaru.