“Vodnjanska priča” u Fotoklubu Split

U Galeriji Fotokluba Split u ponedjeljak, 21. studenog otvara se izložba fotografija Dalibora Talajića “Vodnjanska priča”.

Vodnjanska priča moj je prvi dugoročan dokumentarni projekt. Nakon dugih godina tijekom kojih sam na fotografiju gledao kao na likovnu sliku, odnosno predmet koji sam sebi mora biti dovoljan, svršen i za oko privlačan, u posljednje me vrijeme sve više privlači i izaziva oblik fotografskog eseja, u kojemu veći broj fotografija iz različitih kutova, raspoloženja i vremenskih razdoblja pričaju priču o određenoj temi koja me izaziva, zanima, plaši ili privlači. To je osobniji i intimniji način otkrivanja svijeta koji me okružuje; na neki način traži od mene strpljenje, (us)trajnost i predanost, a konačni rezultat omogućuje slojevitost i višeznačje koje puku dokumentarnost katkad može uresiti ukrasima onoga nečeg “drugog”, riječima neobjašnjivog.”  Dalibor Talajić

Dalibor Talajić rođen je 1973. godine u Rijeci. Završio je  slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Bologni 1999.,a fotografijom se bavi od 2001. Njegovi motivi najčešće su svakodnevnica malih istarskih gradova i mjesta: ribari, brodovi, gradske siluete, prolaznici, starosjedioci. Bavi i koncertnom fotografijom te je za takve fotografije dobio je nekoliko inozemnih priznanja poput prve nagrade na europskom natječaju Lumix Award 2010 i International Photography Award 2010, a 2011. nekoliko je  fotografija izabrano za putujuću izložbu na otvorenom ‘More kao platno’. Ovo mu je četvrta samostalna izložba.

Izložba se može razgledati do 3. prosinca.