Vinkovci – izložba: Rock fotografija

Rock-Fotografija

 

Izložba koncertnih fotografija pod nazivom “Rock fotografija” održat će se u četvrtak, 30. travnja 2015. u 18 sati u Galeriji fotografije Meraja.

Na izložbi će izlagati tri autora: Miron Resli, Marinko Resli i Darko Merc, a u suradnji s Fotoklubom Vinkovci bit će izloženo 87 fotografija.

Radi se o amaterskoj koncertnoj fotografiji koja je nastala iz ljubavi prema rock glazbi fotografiranoj u razdoblju od 1979. do 2014. godine. Sve fotografije nastale su tehnikom analogne fotografije, a većina je snimljena iz publike s obzirom da su autori na koncertima uglavnom bili prisutni kao gledatelji, a ne kao fotoreporteri.

Fotografije su snimljene na koncertima u Zagrebu, Osijeku, Beču i Beogradu, a najviše fotografija je nastalo na koncertima u Vinkovcima, rodnom gradu autora.

Na fotografijama se nalaze svjetski poznata imena poput Iggy Pop & The Stooges, The Rolling Stones, Nick Cave, Morrissey, Elton John, Eric Clapton, Ian Gillan, Queens of the Stone Age, Slayer, R.E.M, Pixies, Nick Cave, Ginger Baker, Sisters of Mercy, Arctic Monkeys, Dire Straits, Rammstein i drugi.

Također, bit će izložene fotografije izvođača s ovih prostora kao što su Azra, Bajaga, Jura Stublić, Haustor, Šarko Akrobata, Bijelo Dugme, Pips, Chips and Videoclips, Urban & 4, a posebno mjesto zauzimaju fotografije izvođača iz Vinkovaca poput Goran Bare & Majke, Septica, The Užas, Pest Antun Band, Punčke i Pogreb X.

Ulaz na izložbu je slobodan.