Videozona: The Bang-Bang Club, dokumentarni film

Reporteri vrlo skoro postaju najbolji prijatelji te osnivaju Bang-Bang Club (Wikipedia) koji je nastao na osnovu članka o njima - Bang-Bang Paparazzi.

U Videozoni portala objavili smo odličan dokumentarac o četvorici ratnih fotografa koji su fotografirali i dokumentirali tranziciju apartheida u demokraciju u Južnoj Africi. Dvojica od njih ljubav prema poslu su platili i vlastitim životima

Reporteri vrlo skoro postaju najbolji prijatelji te osnivaju Bang-Bang Club (Wikipedia) koji je nastao na osnovu članka o njima – Bang-Bang Paparazzi. Prema njihovoj istinitoj priči snimljen je i igrani film kojeg preporučamo svakom fotografu.

Njih četvorica su bili Kevin Carter, Greg Marinovich, Ken Oosterbroek i João Silva.

18 travnja 1994. godine za vrijeme fotografiranja u Južnoj Africi Ken Oosterbroek je zadobio ozljede opasne po život od kojih kasnije i umire u bolnici. Kevin Carter je kroz rad u Južnoj Africi podlegao psihološkoj traumi te je posegnuo za drogama. Nažalost ni one nisu “pomogle” te je u srpnju 1994. godine počinio samoubojstvo.

U listopadu 2010. godine, za vrijeme misije u Kandaharu, João Silva je drugi puta ranjen, no ovaj puta zbog nailaska na nagaznu minu gubi oba dvije noge.

Greg Marinovich i Kevin Carter su za vrijeme rada u Africi osvojili Pulitzerove nagrade i to za fotografije ubojstva Lindsaye Tshabalala 1990. godine (Marinovich) te fotografije lešinara i dijeta u Sudanu (Carter).