Varaždin – izložba fotografija: Zdravko Kopas

Otvorenje izložbe fotografija Zdravka Kopasa održat će se u petak, 2. lipnja 2017. godine, u 20 sati u galeriji Zlati ajngel u Varaždinu, Gajeva 15. Izložba ostaje otvorena do 18. lipnja 2017. godine.

 

… U konačnici Zdravko Kopas ovom izložbom dokazuje najteže. Da je bez pjesme poeta, da je bez objekta arhitekt i da je slikar bez kista. I najvažnije, da je istinski dobar fotograf… (iz predgovora katalogu – Gorka Ostojić Cvajner)

ZDRAVKO KOPAS je rođen u Opatiji 1954. godine. Rano se počinje baviti fotografijom i nekoliko godina radi profesionalno. U umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“ u Opatiji radi  na promociji likovnih umjetnika. Sa suprugom Đurđicom Dehzad u Rijeci 1993. godine osniva umjetničku agenciju Kopart, koja djeluje  na predstavljanju hrvatskih i umjetnika iz susjednih zemalja kontinuirano od 1995.godine. Na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu samostalno i skupno izlaže od 2005. Za svoje radove višestruko je nagrađivan i pohvaljivan. Član je HDLU-a Rijeka i HZSU-a. Živi i radi u Rijeci, Opatiji i Hreljinu.

Više…