Varaždin – izložba fotografija: IVA ŠARIĆ | Made in Vietnam

 

Otvorenje izložbe Ive Šarić „Made in Vijetnam“ održat će se u Galeriji HDLU, Kula stražarnica Staroga grada, Varaždin, u petak, 23. veljače 2018., s početkom u 19 sati.

Izjava autorice:

Ciklus koji ovom prilikom predstavljam varaždinskoj publici spoj je dokumentarne, ulične fotografije i portreta, nastao u spontanosti fotografiranog trenutka. Sastoji se od 42 c/b digitalne fotografije. Nastao je u studenom 2017., za vrijeme mog boravka u Hanoiju, glavnom gradu Vijetnama, te zbog toga nosi naziv “Made in Vietnam”.

O autorici

Iva Šarić rođena je 12. travnja 1985. u Varaždinu, gdje je završila osnovnu školu i opću gimnaziju. Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu upisala je 2004. godine. Diplomirala je 2010. na Nastavničkom odsjeku u grafičkoj klasi doc. Ines Krasić. Dobitnica je više nagrada, od kojih se ističu: Posebna Rektorova nagrada za skupni projekt „Zima na otoku“ s temom „Mitovi i legende otoka Visa“ (2008.), nagrada Kabineta grafike HAZU na 5. hrvatskom trijenalu grafike (2009.), prva nagrada na Međunarodnoj izložbi „19. Minijature“ (2016.), prva nagrada u području fotografije – Rijeka mini art (2017.), nagrada 4. međunarodnog trijenala autoportreta „Pojam o sebi“ (2017.) i nagrada Robert Adam (za rad na temu Dioklecijanove palače u Splitu) na 8. međunarodnom grafičkom bijenalu ”Splitgraphic” (2017.). Kontinuirano se bavi grafikom i fotografijom. Radi kao učiteljica likovne kulture u osnovnoj školi. Izlagala je na četrdesetak skupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Varaždinu.