Vanguard SKYBORNE 53 – soba na ramenima

Nedavno sam si priuštio fotoruksak Vanguard SKYBORNE 53. Pravo je čudo što sve u njega stane i pravo je čudo kako nećete ni osjetiti što sve nosite sa sobom na sebi...

Ruksak Vanguard SKYBORNE 53 je vrlo fleksibilan komad opreme i ima mogućnosti za povećavanje i smanjivanjem volumena po potrebi (treba li vam manji volumen jednostavnim zatvaranjem pretinaca smanjujete ruksak po dubini. Ruksak ima i kabanicu za pokrivanje pri mušićavom vremenu, a tu je i dodatak za pričvršćivanje stativa (držač za noge i držač za gornji dio tronošca prilagodljiv po visini).

Izvješće s terena – radionica  “Osnove publicističke fotografije”

Mjesta u ruksaku ima toliko da sam odahnuo kad sam strpao sve što mi je bilo potrebno za “seansu”: četiri fotoaparata (dva kompakta i dva s gripom), objektivi, kablovi (vidi sliku dolje; crvenim “o” označeno je mjesto za fotoaparat kojim sam snimio fotografiju, a koji je isto bio s “nama”), laptop (i to 15″ – stane i 17″ koji nije na slici, ali ga inače nosim u torbi koja je naslonjena na Vanguard SKYBORNE 53 i koja je posbni dodatak ruksaka, a stavlja se u pretinac na leđnoj strani), bljeskalica, adapteri za struju, gorilla stalak, literatura, topla odjeća (kada sam krenuo u 4 izjutra bilo je hladno) itd…

Umorih se nabrajajući što sam sve u njega strpao.

Na kraju, kada sam podigao Vanguard SKYBORNE 53, pao mi je mrak na oči zajedno s pitanjem: “Tko će sve to nositi?”

No, ruksak je tako dobro tapeciran i balansiran da sam ga bez problema nosio nekoliko kilometara bez neugode na ramenima ili bolova u križima (naime, putovao sam autobusom od Varaždina do Zadra i natrag u jednom danu, a kako ne poznajem dobro Varaždin, sišavši s autobusa u povratku kući promašio sam dvije ulice i vrtio se jedno vrijeme u krugu dok nisam pronašao parkiralište na kojem sam parkirao auto. Tako sam od autobusne postaje do parkirališta propješačio nekoliko kilometara.
Mogu samo reći da mi pri tom ruksak nije zagorčio ponoćnu šetnju Varaždinom ;) ).

 Oprema koju sam nosio u Vanguard SKYBORNE 53 ruksaku.

 Ruksak vam neće smetati ni zapinjati kada ćete hodati napučenim gradskim ulicama. Malo više pažnje trebalo mi je pri okretanju.

Vanguard SKYBORNE 53 – mjere i materijali izrade

  • Unutarnje dimenzije (duljina x širina x visina u mm): 320 x 160 x 510
  • Vanjske dimenzije (duljina x širina x visina u mm): 390 x 440 x 600
  • Težina(g): 3340
  • Materijal vanjskog dijela: 1000D*1200D Polyester + 1000D*1000D Polyester + 600D Polyester
  • Materijal unutrašnjosti: 210D Nylon + baršun
  • Kapacitet: 1-2 Pro DSLR-a s gripovima i objektivima (do 300mm, f/2.8), 7-9 dodatnih objektiva, dvije bljeskalice, dodaci (memorijske kartice, kablovi, baterije+punjači, mobitel+punjač), laptop do 17″, tronožac…

Moja ocjena:

Ruksak Vanguard SKYBORNE 53 zaslužio je TIPA nagradu koju je osvojio kao najbolji ruksak 2011. godine (zajedno s manjim modelima  ruksaka linije SKYBORNE). Osobito mi je drago što me prati na putovanjima na kojima je sigurnost opreme na prvom mjestu, bez smanjenog komfora pri uporabi. Solidnost izrade (kvalitetni materijali od kojih je izrađen, kvalitetni zatvarači koji vam se neće slomiti ni pri čestom otvaranju/zatvaranju pretinaca, otpornost na atmosferilije) garantira vam dugotrajnu uporabu i pri teškim zadacima na terenu. U leđnom dijelu ruksaka je i sjedalica, pa kad se umorite sjednite na neki panj ili meku travu bez bojazni da ćete prehladiti vitalne organe i nazdravite toplim napitkom kojega možete staviti u džep sa strane ruksaka Vanguard SKYBORNE 53.

… 

Sve informacije o ruksaku Vanguard SKYBORNE 53 (i manjim modelima 51, 48, 45) možete saznati na adresi: Bratulić d.o.o., Kalinovica 3aZagreb ili na telefon 01 – 363 00 01, kao i na štandu tvrtke Bratulić d.o.o. na 10. međunarodnom fotosajmu (koji će se održati u subotu, 17. 3. 2012. godine u vremenu od 10:00 do 16:00 na novoj lokaciji u Green Gold centru, Radnička cesta 52 u Zagrebu).

Zanimaju li vas detalji o ruksaku Vanguard SKYBORNE 53 potražite ih na http://vanguard.eastenterprise.net/skyborne.html.