Upoznajte hrvatske fotografe čiji su radovi obišli svijet

“Dis / Inheritance: New Croatian Photography” zbirka je radova devet suvremenih hrvatskih fotografa, od kojih svaki svojoj temi pristupa iz različite perspektive.

Neki naglašavaju formalne, estetske značajke povezane s kadrom te svjetlost i vremensku dimenziju fotografije. Drugi se pak bave filozofskim, političkim i psihološkim temama koje u fokus stavljaju čovjekov identitet, rodnu problematiku i nacionalno određenje. Radi se o impresivno produktivnoj skupini umjetnika koja redovito izlaže svoja djela, što joj je donijelo brojne nagrade u Hrvatskoj i svijetu. Ova publikacija nastala je kao odgovor na potrebu da se oda priznanje bogatom stvaralaštvu i raznolikosti hrvatskih suvremenih fotografa.

Autor publikacije pisac je, govornik i vizualni umjetnik dr. sc. Donald Mengay, a urednici su Hrvoje Slovenc i Linda Mateljan, također vizualni umjetnici s iskustvom u raznim medijima. Svojim ostvarenjima na područjima književnosti, fotografije i instalacijskih umjetnosti autor i urednici značajno su doprinijeli promociji hrvatske vizualne umjetnosti i kulture.

Umjetnici čije su fotografije predstavljene ovom publikacijom: Luka Kedžo, Tanja Deman, Maša Bajc, Petra Mrša, Bojan Mrđenović, Ana Opalić, Nikola Zelmanović, Hrvoje Slovenc i Davor Konjikušić.

Tanja Deman, Museum, Library series, Temples of Culture, 2014
Tanja Deman, Museum, Library series, Temples of Culture, 2014.
Hrvoje Slovenc, 2016
Hrvoje Slovenc, 2016.
Luka Kedzo, KYKLOP GMBH, 2016
Luka Kedzo, KYKLOP GMBH, 2016.
Maša Bajc, Untitled (ChewingGum), 2016
Maša Bajc, Untitled (ChewingGum), 2016.
INSIDE BOOK
INSIDE BOOK
INSIDE BOOK 2
INSIDE BOOK 2