Umag – izložba fotografija: Robert Sironić “Ne Qua Ne Là”

Maja BRISKI [Egoist Artz & Partz], Robert Sironić [GRIN Media] & Neven Ušumović [Gradska knjižnica Umag / Forum Tomizza] pozivaju vas na otvorenje fotografske galerije GRIN u petak, 23. svibnja 2014 godine od 19 sati i dvadeset minuta na adresi Poljane 9 u Umagu (kod školske sportske dvorane).

Umjetnički fotograf Robert Sironić tom će inicijativom, svoju dosadašnju djelatnost vezanu za poslove grafičkog oblikovanja, raznovrsnog printa i specijaliziranog tiska, proširiti originalnim izlagačkim programom, organizacijom multimedijskih događanja, nakladničkom djelatnošću s naglaskom na fotografske teme i autore te promocijom i prodajom autorskih radova, designerskih unikata te artističkih promotivnih i kolekcionarskih materijala.

Galerijski program novog fotografskog punkta bazirat će se na artikulaciji inovativnih multimedijskih koncepata na međunarodnoj art sceni, a prema prijedlogu njenog kustosa, Maje Briski (nezavisni art producent i likovni kritičar) premijerno će biti predstavljen projekt “Ne Qua Ne Là” autora Roberta Sironića. Riječ je o kolekciji fotografija snimljenih iz automobila u vožnji od bivše granice Slovenije i Italije do središta Trsta. Taj će ciklus istodobno i aktivirati pozivni međunarodni umjetnički natječaj na temu HOD PO RAMPI inspiriran istoimenim ovogodišnjim književnim natječajem za kratku priču LAPIS HISTRIAE u organizaciji 15. susreta FORUM TOMIZZA. Rezultate navedenog art natječaja, Maja Briski iskoristit će za grafičko oblikovanje zbirke najboljih kratkih priča, pridružujući svakoj od nagrađenih i odabranih priča po jedno vizualno rješenje po vlastitom izboru. Tom će originalnom metodom, knjiga istodobno postati i katalog izložbe koja će se postaviti u prostoru galerije GRIN u isto vrijeme kad se zbirka LAPIS HISTRIAE u svojoj književnoj promotivnoj putanji pojavi na tradicionalnom literarnom okupljanju Sa(n)jam knjige u Puli potkraj godine.

sironic-fotografija