Umag – izložba fotografija: Rino Gropuzzo – ZUCCHER&ERA

GROPUZZA-fotografija

ZUCCHER&ERA

GRIN PHOTO GALLERY iz Umaga u suradnji s virtualnom galerijom i nezavisnom art produkcijom EGOIST ARTZ & PARTZ predstavlja samostalnu izložbu riječkog fotografa Rina GROPUZZA pod nazivom ZUCCHER&ERA.

”Nastavljajući svoja vizualna preispitivanja estetike akt fotografije u bivšim arhitektonskim remek-djelima, bilo da je riječ o potpuno uništenim turističkim kompleksima ili pak zapuštenim industrijskim pogonima, Gropuzzo predstavlja najnoviju seriju radova realiziranu u kontroverznim prostorima nekadašnje riječke ZUCCHERIERE. Riječ je o baroknoj palači preko puta lokalnog željezničkog kolodvora koja je sagrađena kao upravna zgrada rafinerije šećera još 1752. godine čime je zapravo započeo industrijski razvoj Rijeke. Palača je mijenjala namjenu kroz povijest pa je u 19. stoljeću bila sjedište Tvornice duhana, poznate pod imenom TABAKERA, da bi svoju industrijsku funkciju okončala krajem 20. stoljeća kao Tvornica motorne opreme i ljevaonica ”Rikard Benčić“.

Kako se projekt ZUCCHER&ERA direktno nastavlja na NUDITAS TEMPORALIS, Gropuzzov koncept iz 2014., posebnost nove prezentacije fotografija Rina Gropuzza je i promjena postava jer će u drugoj polovici trajanja izložbe, motive iz Zuccheriere zamijeniti kolekcija aktova snimljena u devastiranim pejzažima turističkog kompleksa Haludovo, jednog od lajtmotiva prošlogodišnjeg Gropuzzovog fotografskog kolaža.“
(Maja Briski / insert iz teksta kataloga)

Otvorenje izložbe ZUCCHER&ERA zakazano je za petak, 18. rujna 2015. godine od 19 sati u umaškoj GRIN PHOTO GALLERY.

ZUCCHER&ERA
samostalna izložba fotografija

Autor: Rino GROPUZZO
Kustos & Art Director: Maja BRISKI
Producent: Robert Sironić
Computermanipulator: Zaneto Paulin
Print fotografija, kataloga & postera: GRIN Photo Gallery