Novi gosti na Pogledaj.to LIVE ovaj četvrtak

Pogledaj.to LIVE ovaj četvrtak, 31.svibnja 2012. godine u 21.00 sati, u Vip clubu ponosno najavljuje prvo gostovanje inozemnih gostiju, Piera Paola Tamburelija i Stefana Grazianija, talijanskog arhitekta i fotografa.

Kontekstualna arhitektura važnija je od konceptualne?

Pogledaj.to LIVE ovaj četvrtak, 31.svibnja 2012. godine u 21.00 sati, u Vip clubu ponosno najavljuje prvo gostovanje inozemnih gostiju, Piera Paola Tamburelija i Stefana Grazianija, talijanskog arhitekta i fotografa. Riječ je o dvojcu koji djeluje u multidisciplinarnom časopisu San Rocco koji će također biti predstavljen u četvrtak, a bit će ga moguće kupiti po promotivnoj cijeni.

Stefano Graziani (1973), fotograf je koji živi i radi u Trstu. Publicirao je radove u publikacijamaTaxonomies, a+m bookstore, Milano 2006, Under the Volcano and Other Stories te L’Isola, Galleria Mazzoli , Modena 2009, te je uređivao monografiju Jeff Wall, Intelligenza Liquida e altri scritti sulla fotografia e sull’arte, Quodlibet / Abitare, Macerata 2012.
Zajedno s kolegama jedan je od osnivača časopisa San Rocco, trenutačno predaje na Sveučilištu u Trstu te na specijalističkom studiju fotografije na Fondazione Forma u Milanu.

Pier Paolo Tambureli (Tortona, 1976), studirao je arhitekturu na Sveučilištu u Genovi teBerlage Institutu u Rotterdamu. Godine 2004.zajedno s Paolo Carpijem, Silviom Lupi, Vittoriom Pizzigonijem, Giacomom Summom te Andreom Zanderigom osniva ured baukuh. Tamburelli je sudjelovao na osmišljavanju izložbe Mutations (2000) te je surađivao s časopisom Domus od 2004 do 2007. Održao je predavanja na brojnim školama i institucijama, uključujući Architectural Association, Cornell University, FAU São Paulo, FESTARCH, FFAR Stockholm, Höchparterre Bücherei Zurich, IUAV Venice, Kunsthal Rotterdam, MAXXI Rome, RWTH Aachen, Tongji University Shanghai, Triennale di Milano, TUM Munich, te USI Mendrisio.

Trenutačno je gostujući profesor na milanskom Politecnicu te Berlage Institutu u Rotterdamu. Autor je nekolicine tekstova poput So Much Damned Bad Work”. Notes on the Architectural Production of McKim, Mead & White (u: Hunch, 12, 2009) te je bio gost urednik OASE 79 James Stirling 1964-1992. A Non-Dogmatic Accumulation of Formal Knowledge. Jedan je od osnivača i urednika arhitektonskog časopisa “San Rocco”.
Gosti će predstaviti svoje radove, arhitektonsku i fotografsku praksu, te časopis San Rocco.
San Rocco, kao što ga njegovi urednici opisuju, poprilično je kontradiktoran. On jest časopis o arhitekturi koji ne rješava probleme, istodobno je ozbiljan i neozbiljan, djelomično inteligentan niti filološki točan. U San Roccu, slike su važnije od tekstova.
U novom broju najavljuju pomalo kontroverznu temu u arhitekturi: J**** koncept! Kontekst!

Dovoljan razlog da u četvrtak dođete u Vip club, jer riječ je po svemu sudeći, o zaista drugačijem arhitektonskom časopisu.

Plakat za ovotjedno izdanje pogledaj.to LIVE potpisuju Ana Kunej i Zlatka Salopek iz dizajnerskog studija Kuna Zlatica