Traži se 12 mladih fotografa

12. kolovoza održava se Međunarodni dan mladih. Regionalni info-centar za mlade Zagreb organizira razna događanja kako bi se taj dan dostojno i veselo proslavio. U sklopu tih događaja organiziramo i novi fotografski natječaj. Naš prostor u Regionalnom info-centru pretvorit ćemo u galeriju na godinu dana. Tražimo ambiciozne mlade fotografe da se priključe natječaju i osvoje prostor za samostalnu izložbu fotografija na mjesec dana. Bit će odabrano dvanaest fotografa za dvanaest mjeseci u godini. Tema natječaja povezana je sa Međunarodnim danom mladih i potrebno je poslati jednu fotografiju na temu „Što rade mladi u Zagrebu“, dok tema samostalne izložbe autora nije zadana i ostavlja se na izbor svakog autora. Povodom Međunarodnog dana mladih u prostoru Regionalnog info-centra za mlade biti će izloženo 12 pobjedničkih fotografija od 12 autora, a od 1. rujna 2012. započet će samostalne izložbe pobjednika.

Ovim putem pozivamo sve mlade autore između petnaest i trideset  godina da se prijave sa svojim fotografijama.

Pošaljite nam fotografiju i osvojite prostor za samostalnu izložbu u periodu od mjesec dana!

Tko se može prijaviti?:

Prijave su otvorene za sve mlade između 15 i 30 godina, koji žive, obrazuju se, rade ili traže svoju priliku u Zagrebu.

Sadržaj prijave:

Naslov poruke: “Što rade mladi u Zagrebu”

Poslati fotografiju, kratak opis fotografije i podatke o autoru

Način prijave:

Molimo pošaljite fotografiju koja iz vaše perspektive pokazuje što rade mladi u Zagrebu.

Očekujemo da nam pošaljete digitalnu fotografiju JPG formata, u dimenzijama 20x30cm i s rezolucijom 300 pixela, u boji ili crno-bijelu. Fotografija treba imati naziv, biti popraćena kratkim opisom (100 do 150 riječi na hrvatskom jeziku), o tome gdje i zašto je fotografija slikana, kao i ime, prezime, starost, adresa i kontakt autora. Prijave se šalju elektronskom poštom, u poruci se navodi sadržajni dio, fotografija se prilaže imenovana, a u naslovu poruke se obavezno navodi bez dopuna: Što rade mladi u Zagrebu.

Jedan autor može uputiti neograničen broj prijava, ali svaka prijava može sadržavati samo jednu fotografiju i potrebne informacije.

Prilikom slanja poruke molimo u naslovima priloga ne koristiti dijakritičke znakove.

Rok za prijavu:

Zadnji dan za slanje fotografija je 5. kolovoz 2012. godine do 23:59 sati.

Prijave s priloženom  fotografijom slati putem e-maila na icm-zg@zamisli.hr uz obavezno navođenje u naslovu samo: Što rade mladi u Zagrebu

Proces odabira:

Od 7. kolovoza do 10. kolovoza javnost će imati priliku putem facebook stranice INFO CENTAR ZA MLADE ZAGREB dati glas određenoj fotografiji.

U tom periodu fotografije će biti na procjeni od strane stručnog žirija. Ukupan rezultat biti će zbroj odluka facebook glasača i stručnog žirija.

Rezultat izbora fotografije:

Rezultati o odabranim fotografijama biti će objavljeni 12. kolovoza na www.icm-zg.info i fotografije pobjednika biti će izložene u Galeriji ICM-a isti dan povodom Međunarodnog dana mladih.