Timelapse-Ajmooo Hrvatsku

zalazak

Poziv fotografima, videografima, vizualnim profesionalcima i amaterima te svi koji se tako osjećaju, a bave se ili se žele baviti timelaspe fotografijom ili bi se htjeli barem jednom okušati (proslaviti) u snimanju timelapse fotografije ili videa.

Cilj projekta je da kroz takozvani crowdsourceing timelapse video zapisa napravimo finalni timelapse video (kompilaciju) koji će predstavljati cijelu Hrvatsku. Kako u Hrvatskoj ne postoji previše interesa raznih investitora, a još manje onih čiji je posao promocija Hrvatske, za financiranjem putovanja kroz Hrvatsku i snimanje timelapse videa, odlučio sam pokrenuti ovaj projekt u kojem u slijedeća dva mjeseca želimo prikupiti što više timelapse snimaka iz cijele Hrvatske i spojiti u jedan reprezentativni video.

Crowdsourceing se pokazala kao idealna opcija da se napravi jedan takav video.

Oprema koja vam je potrebna/dovoljna za snimanje timelapse videa može biti bilo koji pametni(ji) telefon s nekom timelapse aplikacijom, gopro kamera, razne kompaktne, DSLR ili mirrorless fotoaparat. Dakle većina današnjih fotoaparata, kamera i mobitela koje posjedujete podržava opciju snimanja timelapse videa ili fotografije.

Ono što se traži od vas kao sudionika (autora) videa je da pošaljete jedan ili više timelapse snimaka svojeg grada, mjesta, sela, okoline, prirode, života, a koji što reprezentativnije prikazuju određenu temu koju autor želi prikazati.

Kratka digresija; Iako su oblaci vrlo jednostavan i zahvalan objekt timelapse fotografa pokušajte izbjegavati kadrove sa samim oblacima. Jer oblak iznad Čakovca nije previše različiti od tog oblaka iznad Zagreba ili Dubrovnika, ali ako se ispod tog oblaka vidi i veduta grada priča se mijenja i kadar postaje itekako ineteresantan. Oblaci su odlični u kombinaciji sa izlaskom ili zalaskom Sunca te dolaskom nevremena.

Dakle, kratki video bi trebao što zornije prikazati vaš kraj, okolinu, dnevni ritual, događaj, koncert…

Što se tema tiče, svaki autor svog uradka ima slobodne ruke – to može biti jutarnja rutina prije posla, izlazak ili zalazak Sunca u vašem kraju,  snimke gradske gužve ili prometa, a jedini nazovimo tematski uvjet je da se video može nekako povezati s Hrvatskom.

Više na Tomislavbuza.com