The Photo Palace Bus – povratak analognom

Fotografija: Théo La Photo via Flickr

Zbog evidentnog pada popularnosti analogne fotografije, dvojica fotografa pokrenuli su projekt s kojim žele približiti analognu fotografiju novim naraštajima. Projekt pod nazivom The Photo Palace Bus doslovno uključuje stari školski autobus iz 1978. koji bi trebao biti pretvoren u mobilni studio s tamnom komorom i prostorijom za predavanja. Fotograf Anton Orlov namjerava prikupiti 16000 dolara da pokrene projekt i modificira autobus. Jedna od ekstremnijih modifikacija bila bi spajanjedva VW mikrobusa na krov autobusa koji bi služili kao prostor za spavanje.

Orlov će zajedno s partnerom Ryanom Kalemom voziti ovu monster instalaciju diljem SAD-a i to ne samo u obrazovne svrhe, nego i u svrhu dokumentiranja, stvarajući pritom 10000 negativ portreta u sklopu New Americane.

Nešto više od mjesec dana prije roka, projekt još uvijek treba nemalih 14000 dolara, pa dvojica entuzijasta prikupljaju donacije po klasifikaciji na njihovoj web stranici, a kreću se od 10 dolara koji vam donose zahvalu na njihovoj stranici, pa do nekoliko tisuća dolara koji bi vam omogućili da se osobno priključite njihovom putovanju na nekoliko tjedana.