Sv. Lovreč – izložba fotografija: (P)Ogledi

U srijedu, 26. prosinca u 16:30 sati u Galeriji Placa održat će se svečanost otvorenja godišnja kolektivna izložba članova Kluba amaterske fotografije Sv. Lovreč. Već tradicionalno, kao svojevrsna uvertira u poznatu regionalnu manifestaciju “Žive jaslice u Sv.Lovreču” , mnogobrojno članstvo kluba ima privilegiju otvoriti, tu po mnogočemu jedinstvenu fotografsku izložbu.
Prije svega, činjenicom da je ova izložba najveća po broju autora jednog foto-kluba koji izlaže na jednom mjestu, u Hrvatskoj u godini koja je na izmaku.

Čak 61 autorica i autora izrazit će svoje fotografsko viđenje i oglede svojih radova, na uvid svim znatiželjnima. Stoga je i ime dvoznačno i dvosmisleno: (P)Ogledi.

Uz to, na 2 kata ove galerije bit će predstavljene fotografije koje su svi autori redom odlučni da dobrotvornom akcijom doniraju svoje fotografije. U cilju poboljšavanja kvalitete učenika-putnika lovrečke osnovne škole, prikupljati će sredstva i usmjerit će se izgradnji čekaonice u neposrednoj blizini osnovne škole. Na taj način omogućit će onim učenicima koji čekaju prijevoz, zaštitu od atmosferskih (ne)prilika.

Galerija Placa u naredna 2 tjedna bit će otvorena posjetiteljima, ali i ljudima koji žele pomoći u realizaciji dobrotvornog projekta.

Vrata galerije bit će svakodnevno otvorena u vremenu od 17 do 19 sati, a u vrijeme uprizorenja ‘živih jaslica’ i do 20 sati .

Vizualni identitet izložbe: Dušan Zaharija

O klubu:

Klub amaterske fotografije Sveti Lovreč osnovan je 2009, kada je i registriran kao udruga građana. U početku je okupljao zaljubljenike u fotografiju s područja Poreštine, da bi vremenom narastao i danas je vodeća fotografska udruga na području Istre. Brojne su aktivnosti koje se provode u klubu: edukacije, predavanja, prezentacije, radionice, foto-putovanja, posjet izložbama, organiziranje izložaba i foto-natječaja, humanitarne i dobrotvorne aktivnosti. Zahvaljujući entuzijazmu svojeg članstva, uspjesi pojedinaca u okrilju kluba na foto-natječajima u zemlji i inozemstvu stvaraju pozitivno ozračje i nadahnjuju sve ostale da se posvećenost fotografskoj umjetnosti može višestruko vratiti.

Članstvo KAF-a je vrlo heterogeno: ono se upotpunjava fotografima amaterima i profesionalcima, onima sa sjevera Istre, od Buzeta, Umaga, preko Novigrada, Poreča, Vrsara i Rovinja, pa do Pule, sve do Žminja, Kanfanara, Pazina i Svetog Lovreča. U svojoj ravnopravoj i jednakoj ljubavi prema fotografiji zajedno stoje učenici i umirovljenici, profesori i studenti, domaćice i blagajnice, vrijedne majke i očevi, praktično ljudi kojima je zajednički hobi omogućio da budu bolji i sretniji ljudi.
Posebni ponos članstva je i organizacija foto-natječaja PhotoCITY koji se svake godine provodi uz pomoć sponzora, a na zadovoljstvo nagrađenih fotografa. U dosadašnjim natječajima pristupilo je više od 800 autora iz svih dijelova svijeta sa 5 kontinenata.

Više možete saznati na:
www.kaf-lovrec.hr
https://www.facebook.com/groups/81236645863/