Susret fotografa VINOKLIK

VINOKlik

Dobri poznavatelji vina znaju da je daruvarski kraj od davnina poznat po vrsnim sortama vinove loze i dobrim vinima. Uzgoj vinove loze na ovim područjima ima stoljetnu tradiciju, jer pitomi i sunčani obronci Papuka pružaju idealne uvjete za uzgoj. ​

Vinodar je najpoznatija i najznačajnija tradicionalna manifestacija Grada i njegovih vinara i vinogradara koja ukupno traje tjedan dana. Prvi dio tjedna (31.5. – 5. 6. 2015.) se sastoji od raznovrsnih stručnih predavanja, terenskih radionica, stručnog ocjenjivanja vina, okruglih stolova koji su posvećeni uzgoju vinove loze, proizvodnji i očuvanju vina i dr.

U sklopu eno-gastro sadržaja već tradicionalno svake godine se održava Kušaonica “Moje vino je najbolje” na koju domaći proizvođači vina nose svoje uzorke, a priznati enolozi ocjenjuju njihovo vino. Također u sklopu Vinodara se održava i Večer vinara gdje se naši vinari sa Daruvarske vinske ceste predstavljaju novinarima, predstavnicima turističkih agencija, lokalnim turističkim djelatnicima kako bi se upoznali s njihovom ponudom i proizvodima.

U ugostiteljskim objektima gostima su na raspolaganju domaći i češki specijaliteti, a najveća gastronomska atrakcija je pečeni vol na ražnju i riba na rašljama.

Ove godine, po drugi put, će se održati i “VinoKlik” (3.6.-4.6.), susret fotografa koji će u sklopu Vinodara boraviti u Daruvaru jedan ili dva dana te će se natjecati sa svojim fotografijama vezanih za daruvarske motive. Za prve tri pobjedničke serije fotografija organizator je osigurao bogate nagrade;

Prva nagrada:

Poklon bon u vrijednosti od 1.000,00 kn

Druga nagrada:

Poklon bon u vrijednosti od 700,00 kn

Treća nagrada:

Poklon bon u vrijednosti od 300,00 kn

Poklon bonovi se mogu iskoristiti u trgovinama Matrix t.o.

Prijave putem e-maila turizam@daruvar.hr ili poštom na adresu TZ Daruvar – Papuk, Trg kralja Tomislava 12, 43 500 Daruvar. Prijavnice i itinerar možete i preuzeti na web stranici www.visitdaruvar.hr. Broj sudionika je ograničen na 30 osoba. Fotografije ostaju na korištenje Turističkoj zajednici Daruvar – Papuk.

Prijavnicu preuzmite ovdje

Itinerar pogledajte ovdje

Program VINODARA pogledajte ovdje