SUBSCENA: natječaj za prijavu projekata

subscena-fotografija

OTVORENI POZIV SUBSCENE ZA KAZALIŠTE, IZVEDBENE UMJETNOSTI I OSTALE HIBRIDE ZA PRIJAVU PROJEKATA NAMIJENJENIH REALIZACIJI U 2017.

 

 

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride posvećena je njegovanju originalnoga izvedbenog smisla u performansu, plesu, cirkusu i teatru. Putem SubScene povezujemo avangardne umjetnike i umjetničke kolektive te služimo kao alternativna međunarodna platforma za razvoj i predstavljanje nezavisnoga, originalnoga i stimulirajućega umjetničkog djela. Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika i umjetničkih skupina. Uspostavljanje novih veza i suradnja s kulturnim i kazališnim centrima koji dijele našu viziju i kvalitetu doprinosa nezavisnoj alternativnoj kulturi, prioritet nam je u ovoj sezoni. Zanima nas kazalište koje je neposlušno i osobno, eksperimentalno i stimulirajuće, neprofitno i održivo, subverzivno i nezavisno.

 

Pružamo tehnički opremljen izvedbeni prostor grupama i pojedincima koji njeguju istraživački i eksperimentalni duh u izvedbi. Podupiremo kreativne napore izvedbenih umjetničkih grupa i umjetnika/ica u nastajanju te međugradske i međunarodne suradnje i produkcije koje ostvaruju novo zajedničko iskustvo iznad granica svoje geografske, nacionalne, vjerske, rodne i etničke pripadnosti. Cilj nam je osnažiti nezavisnu underground izvedbenu DIY scenu u Hrvatskoj, regiji i šire putem prostora za rezidencije i međunarodne suradnje te produkcija i izvedbi. Želimo potaknuti umjetnike/ice na istraživanje i kreiranje novih izvedbenih formi te pružiti istima “pozornicu” za prezentiranje rada u javnosti, kao i omogućiti publici aktivno promišljanje izvedenog kroz diskusije i komunikaciju s umjetnicima/ama.

 

Nije da se ne usuđujemo zato što su stvari teške; već su stvari teške zato što se ne usuđujemo.

Seneka

Ovo je non-stop otvoren poziv avangardnim i eksperimentalnim izvedbenim umjetnicima s ciljem afirmiranja i promoviranja njihova stvaralaštva. Javite nam se sa svojim novim i starim projektima (poveznica na videouradak obvezna!) u bilo koje doba e-pismom na subscena@gmail.com u kojem ćete navesti sve scenske, tehničke i vremenske potrebe. Ako želite biti sufinancirani od Grada Zagreba, pošaljite nam svoje prijave do 15. rujna 2016.

 

Nudimo:

–  smještaj za umjetnike/ce koji rade na novoj produkciji

–  smještaj za gostujuće izvedbe

–  oblikovatelja/icu svjetla i tehničara/ku

–  oblikovatelja/icu zvuka i tehničara/ku

–  inspicijenta/icu

–  dramaturga/inju i vanjsko oko

–  javnu prezentaciju s diskusijom prije premijere

–  audiciju za glumce, izvođače i autorski tim

–  Žonglersku dvoranu (8x10m, v 3,80m), Filmski studio (7x15m, v 3,80m), Jazz (6x8m, v 3,50m), Grey (6x4m, v 3m), Jogurt (10x4m, v 3,80m.)… Izbor je određen dostupnošću termina.

–  ne toliko malo reflektora, projektora, mikrofona, pojačala, linoleuma…

–  PR

–  tehničku edukaciju

 

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride novopokrenut je projekt koji u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar “Attack” i Udruga “Cirkorama” unutar AKC-a Medika. Projekt je neprofitna karaktera, a za cilj ima afirmiranje te povezivanje avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenoga umjetničkog diskursa. SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe.