Što su to na svom safariju snimili Steven Oachs i Scott Davis?

Šuška se šuška…U priči koja više zvuči kao zaplet iz bajke Ivane Brlić Mažuranić, osnivač Aperture Academy-ja, Steven Oachs na svom  blogu objavio je fotografije koje bi trebale prikazivati nekoliko novih prozivoda koje bi Canon mogao uskoro objaviti, a među njima su prototipi dva nova objektiva i možebitni nasljednik modela 5d mkII.  A priča ide ovako: Kada su Oachs i njegov kolega Scott Davis prošli tjedan na ekspediciji u Keniji fotografirali divlje životinje, u  trenutku dok su trebali uslikati Čitu (Acinonyx jubatus) u oči im je upao sumnjivo odjeven Japanac sa brdom Canon opreme.

Ono što je šokiralo Amerikance je da nijedan od objektiva nije imao zaštitne filtere ili bilo kakvu dodatnu zaštitu. Nakon upoznavanja, kroz razgovor su shvatili da je čovjek zaposlenik Canona i da testira proizvode koji bi trebali skoro krenuti u proizvodnju za šire tržište. Također, shvatili su da je nezaštićeni objektiv novi 200-400mm zoom prototip koji bi skoro trebao biti pušten u prodaju.

No, tu avanturama u afričkim prerijama nije bio kraj. Tri dana kasnije, dok je veseli dvojac bazao teritorijem Massai Mara, opet su naišli na marljivog Japanca, koji je, gle čuda, u rukama upravo imao novi prototip  600mm objektiva i nešto što je izgledalo kao neko novo Canon tijelo…Da ne umaramo pričom, donosimo vam fotografije i puštamo vašoj procjeni na volju, što su to snimili Oachs i Davis.

 

 
Čita je u međuvremenu pobjegla.