Stari Grad/Hvar: Radionica vizualnog pripovijedanja sa Stratisom Vogiatzisom

POZIV ZA PRIJAVE

Muzej Staroga Grada, Proja.org/MED Land i Stratis Vogiatzis sa zadovoljstvom objavljuju poziv za prijave za radionicu vizualnog pripovijedanja kroz medij fotografije i filma. Radionica je namijenjena fotografima i redateljima s razumijevanjem vizualne prakse, koji su zainteresirani za kreativno pripovijedanje i žele napredovati u mediju koji koriste. Sa sjedištem u Muzeju Staroga Grada na otoku Hvaru, radionica će od 27. do 30. ožujka 2018. okupiti do dvanaest zainteresiranih sudionika u četverodnevni intenzivni participativni proces učenja i vježbe. Na radionici sudionici će imati priliku inicirati se u svijetu vizualnog pripovijedanja kroz medij fotografije i filma. Sudionici će naučiti i vježbati kako napraviti istraživanje, kako dokumentirati i pripovijedati priču, kako urediti svoju priču i na kraju je prezentirati. Svrha ove radionice je pomoći sudionicima u pronalaženju vlastitog oblika osobnog izražavanja i pomaknuti granice konvencionalnog pripovijedanja upotrebom različitih oblika i tehnika u fotografiji i videu.

Radionicu će voditi Stratis Vogiatzis, fotograf, filmaš i antropolog. Radio je u više od 30 zemalja na zadacima i kreativnim projektima kao fotograf i redatelj. Objavio je nekoliko knjiga i redovito izlaže diljem svijeta. Pokrenuo je Caravan Project, dugoročni put oko Grčke koji ima za cilj dokumentirati i otkriti nadahnjujuće, osobne priče.

Cijena za svakog sudionika iznosi €300. Prilikom prijave plaća se nepovratna naknada koja iznosi €25 i koja se mora uplatiti unaprijed, nakon registracije.

Rok za prijavu je 12. ožujka 2018.

Prijave se šalju e-poštom na stratis1978@gmail.com i andrea@msg.hr s naslovom “Prijava: Radionica vizualnog pripovijedanja”.

Detaljne informacije o radionici, kako se prijaviti, cijenama, smještaju i dr. nalaze se u privitku i na web stranicama Muzeja Staroga Grada.

Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte na gore navedenim adresama!