Split: Klupska izložba fotografija

U četvrtak, 11. listopada 2018. godine u 20 sati u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5 održat će se otvorenje Klupske izložba Fotokluba Split.

Klupska izložba Fotokluba Split tradicionalna je izložba koja jednom godišnje predstavlja ponajbolja fotografska ostvarenja članova Fotokluba Split u prethodnoj godini. Ova izložba reprezentativan je presjek i dragocjen svjedok razvoju fotografske djelatnosti u gradu Splitu i okolici, te jedna od značajnih izložbi Fotokluba Split sa dugogodišnjom tradicijom.

Na natječaj za izlaganje na Klupskoj izložbi Fotokluba Split 2018. godine odazvalo se četrdeset četvero članica i članova Fotokluba Split. Tema natječaja bila je slobodna.

O fotografijama koje će sudjelovati na izložbi odlučivao je stručni žiri u sastavu: Joško Šupić, Mirko Pivčević i Duje Klarić. Prijavljeni radovi su predstavljeni žiriju anonimno, a objektivnim i nepristranim procesom odabrano je 24 autora sa ukupno 42 pojedinačne fotografije i 5 kolekcija. Nagrađene su tri pojedinačne fotografije i tri kolekcije.

Ovogodišnji pobjednici Klupske izložbe su:

1. nagrada pojedinačno: Diana Junaković – Thin line between

2. nagrada pojedinačno: Ivan Banović – Čarobna šuma

3. nagrada pojedinačno: Marita Bulimbašić – Mali život

1. nagrada za kolekciju: Tina Ljubenkov: Breakfast

2. nagrada za kolekciju: Žaklina Antonijević: Džamonjina džamija

3. nagrada za kolekciju: Tina Božan: Bez naziva

Izložba će biti otvorena do 31. listopada 2018. godine.