Split – izložba fotografija: Velimir Bešić – Moja afganistanska priča

U četvrtak 3. rujna 2015. godine u 21 sat, u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, biti će otvorena izložba fotografija Velimira Bešića pod nazivom Moja afganistanska priča.

Velimir Bešić, dugogodišnji fotograf i član Fotokluba Split, u Afganistanu je boravio u sklopu mirovnog kontigenta Hrvatskih oružanih snaga kao pripadnik mentorskog zrakoplovnog tima HRZ – a. Većina od njegove 32 fotografije koje će biti izložene su fotografije iz zraka afganistanskih planinskih pejzaža i nešto manji broj zračnih fotografija urbanih sredina, a također ima i nekoliko fotografija iz života tamošnjih stanovnika.

Izložbu će otvoriti Stipe Božić.

Izložba će biti otvorena do 21. rujna 2015.

 

O autoru:

Kao amater preko dvadeset godina bavim se fotografijom. Uz posao letača u vojnom helikopteru imao sam mnoštvo situacija i motiva za fotografiranje.
Sudjelovao sam na više skupnih izložba članova Fotokluba Split i pri tom 2013. osvojio prvu nagradu žirija na temu pejzažne fotografije.

  • 2011. Sudjelovao sam na izložbi ” Datinski koluri ” foto kluba Marin Getaldić Dubrovnik.
  • 2011. sudjelovao sam sa više radova na izložbi djelatnika MORH-a u galeriji “Zvonimir” u Zagrebu.
    Iste godine na foto natječaju UNDP – a Hrvatska “Dva lica Dalmacije” osvojio sam drugu nagradu žirija.
  • 2013. sudjelovao sam na “Salonu fotografije Vinkovci”.
  • 2013. od 07. – 11. mjesca boravio sam u Afganistanu kao pripadnik mentorskog zrakoplovnog tima HRZ – a. Imao priliku da letim po toj zanimljivoj zemlji punoj neobičnih reljefa i iznimnih kolorita. Leteći i usput fotografirajući skupio sam jako puno lijepih fotografija od kojih samo jedan manji dio sad imam priliku pokazat i približit tu daleku lijepu prirodno bogatu, ali ekonomski siromašu ratovima napaćenu zemlju.